PLECARI

18.11.2020

PerioadaLoc in camera dublaSupliment Single
17.11.20203399 euro650 euro

ITINERARIU

Brazilia, Argentina, Chile, Până la capăt, Rio de Janeiro, Iguazu, Buenos Aires, Ushuaia, Tierra del Fuego, El Calafate, Perito Moreno, Torres del Paine

SERVICII INCLUSE

– Bilet de avion Bucureşti – Rio de Janeiro şi Buenos Aires – Bucureşti, zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica);
– Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
– 15 nopţi de cazare cu mic dejun în hoteluri de 3-4*;
– Bilet de avion Rio de Janeiro- Foz de Iguazu;
– Bilet de avion Foz de Iguazu – Buenos Aires;
– Bilet de avion Buenos Aires – Ushuaia;
– Bilet de avion Ushuaia – El Calafate;
– Bilet de avion El Calafate – Buenos Aires;
– Excursie de jumatate de zi la Sugarloaf Rio de Janeiro;
– Excursie de jumatate de zi la Corcovado Rio de Janeiro;
– Tururi de oras la Buenos Aires, Ushuaia;
– Excursie la Cascada Iguazu partea argentiniană;
– Excursie la Cascada Iguazu partea braziliană;
– Excursie în Delta del Tigre;
– Excursie în Pampasul argentinian, cu prânz şi spectacol tradiţional;
– Excursie în Parcul Naţional Tierra delFuego;
– Croaziera pe Canalul Beagle;
– Excursie la Ghetarul Perito Moreno;
– Excursie la Parcul Naţional Torres del Paine din Chile
– Transport cu autobuzul, cursa regulata, El Calafate-Puerto Natales-El Calafate
– Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
– Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;
– Asigurare medicală de călătorie şi storno;
– Ghizi locali;
– Conducător de grup român.
– Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

SERVICII NEINCLUSE

– 390 euro/ Taxe de aeroport
– Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);
– Excursiile opţionale pentru grup minim de 15 persoane;
– Alte servicii decât cele menţionate în program;
– Taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică;
– Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

PROGRAM

Circuit Brazilia Argentina Chile 17 zile

Ziua 1. București Rio de Janeiro

Calatoria noastra incepe de pe Aeroportul Henry Coanda din București, de unde ne imbarcam pentru zborul spre Rio. Transfer și cazare la hotel

in Rio de Janeiro.

Ziua 2. Rio de Janeiro Sugarloaf

Mic dejun. Astazi plecam intr-o excursie de jumatate de zi la Sugarloaf, la intrarea in Golful Guanabara, unde vom regasi unul dintre principalele simboluri ale orașului: Sugarloaf sau “Capatana de zahar”. Vom urca la 215 m inaltime cu telecabina, de unde vom admira și fotografia panorama superb a Golfului Guanabara cu multitudinea sa de insulite, Podul Rio-Niteroi și Dealul Corcovado. Urmatoarea oprire va fi la 395 de metri inaltime, de unde vom putea vedea Plaja Copacabana, Fortareata Cruz și Plaja Niteroi. In a doua parte a zilei avem timp sa ne relaxam la plaja sau la o sesiune de shopping. Atentie! nu uitati sa folositi crema de protectie solara din belșug, soarele din Rio este la fel de intens ca personalitatea localnicilor! Seara cazare Rio de Janeiro.

Ziua 3. Rio de Janeiro Muntele Corcovado

Dis- de-dimineta avem optiunea unei excursii de jumatate de zi la Muntele Corcovado, unde Statuia lui Iisus Hristos se inalta la 710 m altitudine peste nivelul marii. Statuia a fost inaugurata in anul 1931 și poate fi zarita din orice punct al orașului. Incepem vizita din apropiere de Cosme Velho, de unde urcam la bordul unui tren cu aburi ce ne va duce pana sus la statuie, trecand prin Padurea Tijuca, cea mai mare padure urbana din lume. De aici de sus putem privi panoramic intregul oraș, cu plajele sale din sud, Golful Guanabara, “Capatana de zahar” și Laguna Rodrigo de Freitas. Va recomandam sa nu uitati aparatele foto, pentru ca veti avea cu siguranta multe priveliști de memorat. A doua parte a zilei ne permite sa ne relaxam și sa cutreieram orașul. Seara cazare in Rio de Janeiro.

Ziua 4. Rio de Janeiro

Mic dejun la hotel și timp liber in cursul diminetii. Transfer la aeroport, de unde ne imbarcam pentru zborul spre Foz do Iguacu. Transfer la hotel, unde ne mai ramane timp liber pentru relaxare. Cazare in Foz do Iguacu

Ziua 5. Foz do Iguacu

Incepem ziua devreme, cu un mic dejun savuros, dupa care ne așteapta o excursie optionala la Cascadele Iguazu (partea Braziliana), o “colectie” de nici mai mult nici mai putin de 275 de cascade ce se intind pe o lungime de 3 km, localizate pe Raul Iguazu, acesta fiind granita naturala intre Argentina și Brazilia. Acesta minune naturala a lumii este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, inca din anul 1986. Dupa amiaza vizitam Cascadele Iguazu pe partea Argentiniana. La Garganta del Diablo (Gatlejul Diavolului) este cascada cu debitul cel mai mare dintre acestea, fiind și cea mai impresionanta. Deplasarea intre pasarelele canionului se face cutrenul ecologic al padurii tropicale. Cusiguranta nu vreti sa ratati o astfel de experienta!

Seara cazare in Foz do Iguacu.

Ziua 6. Foz do Iguacu – Buenos Aires

Transfer la aeroport, de unde zburam spre Buenos Aires. Transfer și cazare la hotel. In cea de-a doua parte a zilei vom face un tur al orașului Buenos Aires, denumit și “Parisul de Sud”, Capitala Argentinei și cel de-al doilea oraș ca marime al Americii de Sud. Orașul se bucura de o bogatie interculturala remarcabila, datorata in mare masura multitudinii de imigranti care s-au stabilit aici, veniti din toate colturile lumii. Monserat este cel mai vechi dintre cele 47 de cartiere ale orașului Buenos Aires. In turul nostru vedem Plaza de Mayo, unde regasim cladirea Guvernului sau Casa Rosada – ridicata in 1580 și renovata in secolul al XIX-lea, teatre renumite și artere comerciale. Continuam pe Bulevardul Mai și Strada Florida, unde vom regasi o continua demonstratie de tango. Turul pietonal ne conduce in cartierul Recoleta, unde vom descoperi mormantul Evitei Peron, sotia fostului președinte Juan Peron. In periplul nostru vom descoperi multe monumente inscrise in lista Patrimoniului National. Cazare in Buenos Aires.

Ziua 7. Buenos Aires Delta del Tigre  Buenos Aires

Dupa micul dejun, pornim intr-o excursie de jumatate de zi in Delta del Tigre, unde vom naviga la bordul unei ambarcatiuni pe diferitele brate ale Deltei Tigrului. Descoperim Raul Parana și miile de insulite ce-l inconjoara. Delta Tigrului prospera datorita dezvoltarii turismului, iar multi dintre locuitorii marilor orașe și-au construit aici luxoase case de vacanta, sau chiar locuinte permanente. Va așteapta o zi de neuitat intr-un cadru natural superb, ideal pentru a surprinde cadre fantastice pentru albumul de calatorie. Seara cazare in Buenos Aires.

Ziua 8. Buenos Aires – Pampasul Argentinian –Buenos Aires

Astazi mergem intr-o excursie de o zi la o ferma tipic Argentiniana, unde vom avea ocazia sa vedem cum se desfașoara o zi din viata unui Gaucho și traditiile neschimbate de sute de ani. Vom fi invitati la un pranz cu mancare buna de-a locului, cantece și dansuri populare. Gauchos erau calareti neinfricati ce strabateau Pampasul Argentinian, capabili sa reziste celor mai vitrege conditii. Gauchos a ajuns sa reprezinte un simbol national, fiind regasiti ca eroi ai folclorului si legendelor. Tinuta vestimentara a acestora și atitudine brava, va va duce cu gandul la binecunoscutii cowboy din Vestul Salbatic. Cazare Buenos Aires.

Ziua 9. Buenos Aires – Ushuaia

Dupa micul dejun, pornim spre aeroport, de unde ne imbarcam pentru zborul spre Ushuaia. Transfer la hotel și cazare. Ajunși in arhipelagul Tierra del Fuego (Tara de Foc) – considerat cel mai indepartat colt al lumii – facem un tur panoramic al orașului Ushuaia, portul principal al Antarcticii și admiram priveliștea inegalabila a Canalului Beagle și varfurile glaciare ale muntilor Montes Martial. Dintr-un sat cu o populatie de șapte mii de oameni, Ushuaia a evoluat in ultimii trei zeci de ani, devenind un oraș infloritor, fiind punctul principal de imbarcare pentru calatoriile spre Antarctica. San Martin, principala strada comerciala de aici, ofera o mare diversitate de restaurante, agentii de turism și magazine cu suveniruri. Tot aici oprim și noi, pentru a gusta cateva din preparatele locului și a alege daruri pentru cei de acasa. Peisajul citadin imbina cladiri vechi și constructii noi și moderne. Cel mai vizitat muzeu din Ushuaia este Museo del Presidio (Muzeul Prizonierilor), unde se gasește camera dedicata lui Emil Racovita și expeditiei Belgica. Seara cazare in Ushuaia.

Ziua 10. Ushuaia – Parcul National “Tierra del FuegoCanalul Beagle  Ushuaia

Excursie de jumatate de zi in Parcul National Tierra del Fuego, amplasat la 15 km distanta fata de Ushuaia. Creat in 1960, parcul are o clima subpolara rece, cu peisaje minunate, cascade invaluite in ceata, lacuri, paduri, mlaștini și munti. Limita parcului este coasta oceanului, aceasta intarind senzatia ca ne aflam la „capatul lumii”.

Un tren cu aburi ne va plimba prin rezervatie, astfel ca vom putea admira locurile friguroase, dar pline de vegetatie, unde traiesc in jur de o suta de specii de mamifere și pasari. Va sfatuim sa va echipati cu o tinuta corespunzatoare, deoarece aici, chiar și pe timp de vara, temperatura rar depașește pragul de 9 grade Celsius. In cea de-a doua parte a zilei, avem transfer la debarcader, de unde ne imbarcam (optional) intr-o croaziera pe Canalul Beagle pana la Farul Eclaireurs.

Vedem Isla de Lobos (Insula Leilor de Mare), unde vom admira leii de mare și alte vietati marine – și Isla de Pajaros (Insula Pasarilor), unde traiesc colonii de pescaruși și albatroși. Seara intoarcere și cazare in Ushuaia.

Ziua 11. Ushuaia El Calafate  Cerro Frias

Transfer la aeroport pentru zborul spre El Calafate. Transfer la hotel și cazare. El Calafato este un punct turistic important de unde se pot vizita diferite zone ale Parcului National Los Glaciares, Ghetarul Perito Moreno, Muntii Cerro Chalten și Cerro Torre. El Calafate nu are o piata centrala, ci doar cateva spatii deschise și foarte putine cladiri vechi. Vizitam cea mai activa parte a orașului – Avenida San Martin, unde regasim magazine și terase cochete. Dupa-amiaza pornim catre Parcul de Aventura Cerro Frias, de unde admiram peisajele naturale ale Patagoniei. Revenim seara la hotelul din El Calafate pentru cazare.

Ziua 12. El Calafate Puerto Natales

Dupa micul dejun, avem transfer la Autogara din El Calafate, pentru a lua autocarul catre Puerto Natales. Printre atractiile turistice de aici se numara Muzeul de Istorie, micul sat al artizanilor, peretele popoarelor indigene, canalele de trecere și fiordurile, precum și feluritele specii de flora și fauna. Ajunși in Puerto Natales, avem transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 13. Puerto Natales – Torres del Paine –Puerto Natales

Dis de dimineata, plecam spre Parcul National Torres del Paine, una dintre cele mai populare rezervatii din Chile, declarat de catre UNESCO rezervatie a biorferei, datorita peisajelor sale de o frumusete incredibila. Torre del Paine este unul dintre cele mai bine conservate parcuri din lume. Vizitam și Peștera Milodon, faimoasa pentru ca aici au fost descoperite orase ale unui gigant. In a doua parte a zilei ne așteapta o drumetie de la Lacul Nordenskjold, spre Muntii Tores del Paine și Cuernos del Paine. Revenim pentru cazare la hotelul din Puerto Natales.

Ziua 14. Puerto Natales – El Calafate

Revenim in El Calafate și ne cazam la hotel, apoi vom porni intr-o excursie optionala la o ferma traditionala din Patagonia, unde vom avea ocazia sa ii descoperim pe Gauchos ai Patagoniei și sa ii comparam cu Gauchos din Pampasul Argentinian. Vom asista la o demonstratie a lucrului cu oile și vom afla cum se tunde și prelucreaza lana. Vom face o plimbare relaxanta prin imprejurimile fermei, pentru a admira flora și fauna. Seara vom lua parte la o cina traditionala (optional), unde ne vom bucura de un spectacol cu dansuri traditionale. Cazare in El Calafate.

Ziua 15. El Calafate – Perito Moreno – Buenos Aires

Dupa micul dejun, vizitam cel mai faimos ghetar din america de sud: Perito Moreno, situat in partea de sud-vest a provinciei Santa Cruz. Ghetarul a fost denumit dupa exploratorul Francisco Moreno, considerat cel mai mare naturalist argentinian care a studiat zona lacurilor cu ghetari. Ghetarul Perito Moreno este a treia rezerva de apa dulce din lume, din aceasta cauza, zona fiind disputata intre Argentina și Chile. Vom cobora o serie de pasarele in zig-zag, de unde vom observa blocurile de gheata ce se rup și se rostogolesc provocand valuri in apele reci ca gheata. Nu uita așadar tinuta calduroasa și incaltamintea adecvata. Vom naviga pe Lacul Argentino pana aproape de Ghetarul Perito Moreno. Transfer la Aeroport, de unde vom zbura spre Buenos Aires. Cazare la hotel in Buenos Aires.

Ziua 16. Plecare din Buenos Aires

Luam micul dejun, dupa care avem prima parte a zilei libera. Va puteti relaxa in camera de hotel, sau puteti face o ultima plimbare prin imprejurimi. Dupa-amiaza transfer la aeroport, de unde ne imbarcam pentr zborul spre Europa.

Ziua 17. Sosire in București

Sosim a doua zi dimineata in București.

Final Circuit Brazilia Argentina Chile 17 zile

Bine de stiut:

 • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligatsa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.
 • Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau alparintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte lafrontiera).
 • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.
 • Obiectivele menționate in tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.
 • Agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana cu anuntarea prealabila a turistilor.
 • Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turistii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.
 • Asezarea in autocarele / microbuzele folosite in program se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua;
 • Se accepta partaj in camera dubla la inscriere, iar daca nu se inchide, se va plati suplimentul de single.

Circuit Brazilia Argentina Chile 17 zile

Acte necesare pentru CALATORIE:
– Pasaportul in original valabil cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, care sa contina cel putin 2 coli albe, nu se accepta pasaport temporar.

Note:
– Oferta este calculata pe baza paritatii EUR/USD de 1/1,2; in situatia modificarii cu mai mult de 5% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a ajusta tariful.
– In cazul neobtinerii vizei se retin penalizarile aferente serviciilor comandate la momentul aplicarii pentru viza.
– Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si a taxei de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv de Ambasada; valoarea exacta a taxelor de aeroport va fi comunicata cu doua saptamani inaintea plecarii, odata cu emiterea biletelor de avion.

Termen de inscriere: Minim 4 saptamani inainte de data plecarii.

Grup minim 25 de persoane.

Pentru grupuri mai mici de 25 de persoane (intre 15 si 24 persoane) se percepe un supliment de 180 EUR/ pers.