Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

PerioadaLoc in camera dublaSupliment Camera SingleReducere a 3-a persoana in cameraCopil 6-12 ani reducere, pentru cazare in camera dubla cu 2 adultiSupliment hotel 4* in Praga – pers. 4 nopti
17.04.2020; 12.05.2020; 26.05.2020; 10.06.2020; 28.06.2020; 19.07.2020; 02.08.2020; 30.08.2020; 11.09.2020; 26.09.2020315 euro130 euro15 euro20 euro36 euro

ITINERARIU

Castelele Boemiei Praga Viena, Dresda, Karlstein, Karlovy Vary, Brno

SERVICII INCLUSE

– Bilet avion Bucuresti –Viena si retur;
– transport cu autocar/minibus clasificat, exceptie ziua 5, cu transportul public;
– 5 cazări la hotel de 2-3*
– 5 mic dejun;
– Transfer aeroport- hotel in Viena
– Transfer din Brno către aeroportul din Viena
– însoţitor din partea agenţiei pe traseu, după întâlnirea cu acesta în Viena.
– Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

SERVICII NEINCLUSE

– 199 euro / taxe aeroport
– Supliment hotel 4* in Praga – 36 €/pers./4 nopti
– Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
– Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;
Autocarul deservește grupul de autocar și cel de avion. Locuri limitate repartizate ambelor grupuri.

PROGRAM

Circuit Praga Viena 6 zile Avion

Ziua 1. București – Viena

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Viena. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel pentru a lasa bagajele in luggage room. Timp liber la dispozitie pana dupa pranz. In jurul orei 15.30 intalnire cu ghidul si grupul de autocar pentru vizitarea Palatului Schonbrunn si a gradinilor sale. Inițial castel de vanatoare, construit in 1569 de imparatul Maximilian II, iar doi ani mai tarziu imparatul Mathias descopera un izvor, pe care il numește “Schonen Brunnen”- fantana frumoasa. La sfarșitul sec. XVII, din ordinul lui Leopold se concepe un nou castel inspirat dupa Versailles, modelul fiind lasat in urma prin bogația și luxul exorbitant propuse.

Continuam incursiunea admirand cladirile și monumentele istorice imbaiate in lumini ambientale intr-un scurt tur panoramic din autocar amintind: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea. Dar pentru a cunoaște aceasta Viena, nu ai nevoie de mașina. Inima orașului pulseaza pe locurile fostei cetați Vindobona, in jurul catedralei Sf . Ștefan, in imprejurimile Operei și Hofburgului, in centrul inconjurat de bulevardul circular – Ringul. Viena este un oraș pentru pietoni, pentru romantici, pentru visatori.

Moment de ragaz (timp liber):

Viena este faimoasa pentru restaurantele și cafenelele a caror finețe o intalnim rar in alte locuri. Prima cafenea s-a deschis aici inca din 1685, la inceput ca loc de degustare a faimoasei bauturi turcești, care se comanda dupa culoare. Chelnerul prezenta o tablie vopsita in 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzand unui anume tip de cafea. Nu ezitați sa treceți pragul renumitei cafenele Schwarzenberg situata pe Karntner Ring și sa incercați specialitați precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu puțin lapte ; “Maria Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de portocale sau “Wiener Eiskaffe”- inghețata de vanilie cu cafea Mocca și multa frisca.

Ne retragem la hotelul nostru din Viena ca sa ne odihnim puțin pentru ca in aceasta seara va invitam sa participați alaturi de noi la o cina tradiționala in faimosul cartier Grinzing (program opțional). Inca din secolul XII existau in zidul de fortificație, mici carciumioare unde toamna se vindea tulburel proaspat denumit Heuriger. Din sec XVII, dupa infrangerea turcilor, ele s-au mutat in afara orașului, in satele inconjuratoare, iar Grinzing a devenit unul dintre cele mai cunoscuteLocalurile au ca semn distinctiv o legatura sau o coroana de crenguțe de pin atarnata deasupra intrarii. Distracție placuta!

Seara intoarcere la hotel. Cazare.

Ziua 2. Viena – Cesky Krumlov – Castelul Konopiste – Praga

Astazi este despre Castele! Plecam spre Praga si pe traseu ne oprim pentru a vizita doua dintre cele mai reprezentative castele din Boemia: Cesky Krumlov si Konopiste.

Prima oprire va fi in Cesky Krumlov (denumirea sa se poate traduce ca „ lunca sinuoasa”), un incantator oraș medieval ce și-a pastrat arhitectura de secolul al XVIII-lea, fiind considerat unul dintre cele mai atractive orașe ale Cehiei. Frumosul oraș face parte din patrimoniul mondial UNESCO și se intinde tacut de-o parte și de alta a Vltavei. In turul nostru, admiram Castelul Cesky Krumlov, Biserica St. Vitus, Muzeul de Arta. Un alt obiectiv turistic al orasului este Podul cu trei nivele ce uneste Castelul Cesky Krumlov cu gradina si teatrul.

Dupa – amiaza ne indreptam spre Castelul Konopiste, format din 4 aripi și devenit celebru ca fiind ultima reședința a Arhiducelui Franz Ferdinand al Austriei, a carui asasinare la Sarajevo a reprezentat pretextul declanșarii Primului Razboi Mondial. Glonțul ce i-a venit de hac este expus acum in muzeul castelului. Mergem mai departe spre hotelul nostru in Praga. Cazare in Praga.

Ziua 3. Praga – Orasul de Aur

Orașul turlelor, Praga egaleaza Parisul in frumusețe și eleganța, iar berea sa este considerata de catre milioane de oameni ca fiind cea mai buna din lume.

Mergem la Catedrala Sf. Vitus, un simbol al orașului a carei construcție a durat 600 de ani, apoi ne continuam vizita in Castelul Praga, care pare desprins din carțile cu povești. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, avand 570 de metri lungime, aproximativ 128 lațime și o suprafața totala mai mare decat șapte terenuri de fotbal. Ne plimbam pe langa numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din capitala ceha, punct de intalnire pentru indragostiți și promenada favorita a localnicilor. Facem un popas in Piața Orașului Vechi pentru a admira cladirea Primariei si faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic al primariei. Monumentul exercita o puternica atracție asupra turiștilor, acest lucru datorandu-se faptului ca de fiecare data cand sunt anunțate orele, are loc un adevarat spectacol animat care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla in apropiere, aceștia neincetand niciun moment sa filmeze sau sa fotografieze spectacolul oferit zilnic de batranul orologiu.

Moment de ragaz (timp liber):

Chiar daca nu esti consumator de bere, trebuie sa gusti berea din Praga, Vytopna Railaway Restaurant, situat in piata Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi, unde pe langa zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atractia localului, 900 m de cale ferata in miniatura. Spre incantarea clientilor, bautura este adusa la fiecare masa in vagonul trenului care circula pe aceste sine.

Dupa – amiaza program liber in Praga pentru vizite individuale. Opțional va propunem sa participati la o croaziera pe Vltava, o experiența de neuitat, in cadrul careia vom admira peisajul citadin dintr-o alta perspectiva. Plutim agale pe sub Podul Carol, pe deasupra caruia ne-am plimbat in tihna mai devreme, apoi vedem panoramic Castelul Vysehrad de pe malul apei care va parea cu atat mai impozant privit de aici. La bordul vasului vom privi cum luminile orașului se aprind una cate una odata cu lasarea serii. Fermecatoarea Praga nu se vede, se simte! Seara ne intoarcem la hotelul nostru din Praga. Cazare.

Ziua 4. Praga – Karlstein – Karlovy Vary

Dupa ce am vizitat principalele atracții din Praga, ne-a mai ramas o zi intreaga in care sa ne bucuram in voie de o plimbare și sa descoperim locuri noi și fascinante ce se ascund intr-unul dintre cele mai fermecatoare orașe ale Europei. Praga ascunde locuri minunate, mai puțin cunoscute de turiști. Pune pe lista ta de vizite Muzeul de Alchimie, locul in care istoria și mitul se intrepatrund, Muzeul Franz Kafka, plin de ciudațeniile existențialiste caracteristice autorului “Metamorfozei” și admira opera de arta inspirata de John Lennon ce infrumusețeaza un zid din Praga, inca de la moartea lui, in anul 1980. Restul zilei il poți petrece cutreierand restaurantele și magazinele din oraș in cautarea suvenirului perfect.

Cei interesați pot face o excursie opționala la Castelul Karlstein. Cu arhitectura sa in stil gotic a fost construit in 1348 din ordinele Reegelui Carol al IV-lea. Pentru a completa calatoria cu o experiența inedita, vizitam Karlovy Vary, una dintre cele mai celebre și fermecatoare stațiuni balneare ale Cehiei, ideala fie ca vrem sa ne rasfațam cu o ora la SPA, fie ca dorim sa facem o plimbare intr-un orașel frumos dinvestul Boemiei, al carui peisaj imbina straduțele intortocheate, cladirile colorate in stilul caracteristic Boemiei și priveliștea dealurilor impadurite ce inconjoara frumosul oraș, ținandu-l parca ascuns. Ne vom plimba pe aleea colonadelor, catre luxosul hotel Pupp, fara a “neglija”numeroasele magazine de suveniruri intalnite in cale. Intoarcere la Praga pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 5. Praga – Dresda

Timp liber in Praga sau excursie optionala in Germania la Dresda. Pornim la drum, ne așteapta Dresda, inima culturala a Saxoniei, un oraș care a reușit sa renasca din ruine dupa devastatoarele bombardamente din 1945, in al II-lea Razboi Mondial. De altfel, multe dintre cladirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite dupa schițe și picturi și redeschise abia in anii ’70-80.

Mergem in Theaterplatz unde ne intalnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduiește astazi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. In periplul nostru, incercam sa acoperim cat mai multe obiective: Complexul muzeal Zwinger in stil baroc, cu mai multe galerii și pavilioane de expoziție; Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al sau turn de 100 m, Hausmannsturm; Superbele terase și gradini Bruhlsche Terasse, loc de promenada pentru localnici. Daca timpul ne mai permite, zabovim cateva minute pe Prager Strasse, inima comerciala a Dresdei, unde e loc de shopping și de savurat o cafea. Ne indreptam spre hotelul nostru din Praga.

Ziua 6. Praga – Brno – Viena – Bucuresti

Azi ne luam la revedere de la frumosul oraș de pe Vltava și ne indreptam spre Brno, al doilea oraș ca marime al țarii. De aici avem transfer (circa 140 km) cu microbus la aeroportul din Viena (in jurul orei 12.30) pentru zbor la Bucuresti.

Final Circuit Praga Viena 6 zile Avion

Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2019:

  • Viena– Hotel Attache 3*
  • Praga– Hotel Olympik Tristar 3*/ Olympik Congress 4*

*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

Optionale – se achita la fata locului

Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 35 pers.

Excursii optionale: * se rezerva la fata locului
Croaziera Vltava (fara masa) – 15 EUR/pers.
Croaziera Vltava (cu masa) – 30 EUR/pers.
Cina Grinzing – 30 EUR/pers.
Karlstein si Karlovy Vary – 30 EUR/pers.
Dresda – 30 EUR/pers

Circuit Praga Viena 6 zile Avion

CONDITII OFERTA

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare OBSERVATII:– Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
– Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
– Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
– Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.