PLECARI

26.07.2020, 23.08.2020

Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

PerioadaLoc in camera dublaSupliment de singleReducere copil 6-12 ani pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti
10.06.2020; 26.07.2020; 23.08.2020899 euro345 euro25 euro

ITINERARIU

Uimitoarea Marea Britanie, Londra, Stratford-upon-Avon, York, Durham, Edinburgh, St Andrews, Pitlochry, Glasgow, Gretna Green, Lake District, Liverpool, Wye Valey, Bristol, Stonehenge

SERVICII INCLUSE

– Bilet de avion Bucuresti – Londra – si retur;
– Transport cu autocar/minibus clasificat;
– 9 cazari la hoteluri de 2-3*;
– 9 mic dejun;
– Transfer aeroport-hotel-aeroport;
– Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
– Asigurare de insolventa/faliment a agentiei.

SERVICII NEINCLUSE

– 199 euro / taxe aeroport
– Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
– Excursiile opționale pentru grup de minim 25 persoane;
– Asigurare medicala + storno;

PROGRAM

Circuit Marea Britanie 10 zile Avion

Ziua 1. București -Londra

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Londra. Dupa aterizare, intalnire cu ghidul și imbarcare in microbuzul de transfer in centrul orașului. Astazi vom face un tur al orașului panoramic cu autocarul și vom descoperi o serie de monumente care au facut Londra faimoasa: Palatul Buckingham, reședința principala a Casei regale britanice, Palatul Westminster, care gazduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscuta biserica londoneza, unde sunt incoronați regii și reginele Marii Britanii, Big Ben, ceasornicul construit in 1859 si amplasat in Turnul Sf StefanTower BridgeTurnul Londrei, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square.

Moment de ragaz (timp liber):

Nu ocoli momentul momentul schimbarii garzii de la Palatul Buckingham! Garzile regale, cu celebrele lor caciuli din blana de urs, au un program bine stabilit, atragand grupuri impresionante de turiști din lumea intreaga. Vei ințelege la fața locului de ce este aceasta ceremonie atat de fascinanta.

Continuam explorarea metropolei engleze cu o vizita la Turnul Londrei, unul dintre monumentele emblematice ale Londrei, un complex de cladiri și fortificații de pe malul Tamisei, a caror construcție a fost inceputa de catre William Cuceritorul in secolul XI. De-a lungul istoriei sale zbuciumate, Turnul Londrei a servit drept reședința regala, inchisoare, loc de execuție sau visterie. In prezent este este renumit deoarece gazduiește bijuteriile Coroanei, pazite de unii dintre cei mai faimoși gardieni din lume: ” Yeoman Warders” sau ”Beefeaters”. Deplasare catre hotelul din Londra pentru cazare.

Ziua 2. Londra – Stratford-upon-Avon – York

Pornim din Londra spre Stratford-upon-Avon orașul natal al lui Shakespeare, un oraș mic și impresionant prin faptul ca pastreaza foarte bine atmosfera timpurilor in care aici se scriau unele dintre cele mai importante capodopere ale literaturii universale. Deschidem cercul de la Casa Memoriala, locul in care s-a nascut scriitorul și il inchidem la Biserica Trinity, unde se afla mormantul lui Shakespeare. Pastram nota intelectuala care a deschis ziua și ajungem in Oxford, locul unde invașa elitele lumii. Vechi centru universitar, este visul oricarui parinte pentru copilul sau. Insa pentru a putea studia in pretențioasele universitați din Oxford trebuie sa ai in arborele genealogic macar un pic de sange albastru sau sa fii putred de bogat. Ori, desigur, sa fii genial. Mai departe ne continuam traseul nostru spre nord, ajungand in cursul serii in York . Cazare la hotel in zona York.

Ziua 3 York – Durham – Edinburgh

Orașul York ne fascineaza cu arhitectura sa complexa și atmosfera medievala. Vizitam aici Catedrala York, cea mai mare catedrala in stil gotic din Nordul Europei. York are și o veche tradiție in arta prepararii ciocolatei, așa ca intram in magazinele cochete pentru a ne alege cateva suveniruri dulci. Mergem mai departe spre Durham, un alt oraș istoric fascinant, unde admiram Castelul Durham, Palatul Green și Catedrala. In cursul serii sosire și cazare la hotel in zona Edinburgh.

Ziua 4. Edinburgh – Capela Rosslyn

Dupa micul dejun, plecam spre capitala Scoției, Edinburgh. Cu a sa bogata istorie medievala și celtica, Edinburgh este, fara doar și poate, nestemata coroanei Scoției. Metropola inclusa in patrimoniul UNESCO, este plina de atracții la tot pasul, dintre care cel mai important ramane Castelul Edinburgh. De pe colina pe care se afla castelul, avem parte de o panorama spectaculoasa asupra orașului, cu vedere spre acoperișurile și strazile de dedesubt, precum și asupra faimoasei Royal Mile, principala artera din centrul vechi al orașului. Privirile ne sunt atrase ca un magnet de Palatul Regal, Parlamentul scoțian și de catre Catedrala St Giles. Ne oprim apoi in Charlotte Square si George Street. Timp liber pentru a descoperi farmecul capitalei Scotiei.

Dupa amiaza ne indreptam spre Capela Rosslyn, locul incoronarii mai multor monarhi. Dupa ecranizarea bestseller-ului “Codul lui Da Vinci” al lui Dan Brown, Capela Rosslyn atrage sute de mii de vizitatori anual. Zidurile sculpturale se pare ca ascund o serie de simboluri atribuite frației secrete a masonilor templieri și mistere ezoterice care așteapta sa fie descoperite. Oare cum de exista plante reprezentate in basoreliefuri precum porumbul sau aloe vera inainte de descoperirea Americilor? Insa frumusețea acestei biserici ramane principalul motiv de atracție pentru cei mai mulți vizitatori. In cursul serii ne intoarcem la același hotel pentru cazare.

Ziua 5. Edinburgh – St. Andrews – Pitlochry – Scotish Highlands

Din Edinburgh plecam spre St. Andrews, locul in care s-a inventat jocul de golf și unde se afla și cea mai veche Universitate din toata Marea Britanie. Aici a intalnit-o Prințul William pe viitoarea Ducesa de Cambridge și actuala soție, Kate Middleton. O plimbare la pas prin frumosul și cochetul oraș St. Andrews va fi o adevarata incantare cu vizita obligatorie a ruinelor Catedralei St. Andrews sau a faimoasei plaje West Sands. Mergem mai departe in Pitlochry, un oraș fermecator, in care admiram Castelul Braire cu pajiștile sale inflorate și facem o plimbare in frumoasa Padure Faskally. Luam un moment de ragaz la Distileria Blair Athol pentru a descoperi secretele fabricarii celui mai pur whiskey. Urmatoarea oprire o vom face in Scotish Highlands pentru a ne caza la hotelul din zona Newtonmore.

Ziua 6. Scotish Highlands – Spean Bridge – Glencoe – Loch Lomond – Glasgow

Continuam calatoria spre Spean Bridge. Aici vizitam monumentul Commando Memorial de unde ne bucuram de o vedere panoramica, Loch Lochy și Loch Arkaig. Pornim spre Glencoe ce ofera unele dintre cele mai frumoase peisaje din Scoția, daca nu chiar din intreaga Marea Britanie, unde munții inalți se cufunda in vai (glens) de un verde intens, pana cand se intalnesc cu apele mereu schimbatoare ale lacurilor (lochs).Glencoe este foarte popular datorita peisajelor spectaculoase ce iți taie respirația, cu natura neatinsa de semnele civilizației, fiind dealtfel și una dintre destinațiile cele mai accesibile pentru cei care vor sa vada șiragul de lacuri (inclusiv Loch Ness) care traverseaza nordul Scoției.Loch Lomond este cel mai mare lac din Marea Britanie fiind la distanța de 32 km nord-vest de Glasgow. Ne ia aproximativ o ora sa ajungem la malul sudic al lacului. Doar lacul Loch Ness rivalizeaza ca faima și frumusețe cu Loch Lomond, iar ca fapt divers amintim ca acesta se afla in prima rezervație naturala inființata in Scoția, Parcul Național Trossachs. Spre seara ne retragem spre hotelul nostru din zona Glasgow, unde ne reincarcam cu energie pentru ziua ce urmeaza.

Ziua 7. Glasgow – Gretna Green – Lake District – Liverpool.

Incepem ziua, energici, pornind la pas prin Glasgow. Centrul vechi iți ofera numeroase opriri, fie pentru a te delecta cu o halba de bere autohtona, fie pentru a admira cladirile impunatoare cu arhitectura gotica de o frumusețe sobra – Sala Regala de Concerte, Catedrala din Glasgow, Piața St. George. Superbele sale cladiri victoriene fac un contrast puternic cu viața de noapte vibranta, cu restaurantele și barurile colorate, unde se desfașoara aproape in fiecare seara concerte live. Vitalitatea acestui oraș este de-a dreptul contagioasa, iar combinația dintre caracterul urban și locuitorii sai prietenoși este captivanta.

Pornim apoi spre Gretna Green, un satuc pitoresc unde vom vizita Courtship Maze, un labirint verde considerat cel mai romantic punct de interes din zona, pentru turiști și in special pentru cupluri. Mergem mai departe spre Lake District, sau Țara Lacurilor, un parc național situat in regiunea Cumbria din nord-vestul Angliei, in apropiere de granița cu Scoția.

Lake District este o destinație populara in randul turiștilor, mai ales datorita asocierii cu William Wordsworth și Poeții Lacului. Țara Lacurilor este caracterizata de o neobișnuita diversitate peisagistica, marile lacuri alternand cu piscurile celor mai inalți munți din Anglia, Munții Cubrieni. Spre seara ne indreptam spre hotelul din zona Liverpool.

Ziua 8Liverpool – Wye Valley – Bristol

Facem o plimbare prin Liverpool, care și-a creat o reputație mondiala grație iubirii fața de fotbal. Orașul are, de asemenea, un patrimoniu cultural impresionant, avand mai multe cladiri listate in Patrimoniul Mondial UNESCO decat orice alt oraș din afara Londrei, iar galeriile și muzeele sale se numara printre cele mai interesante din țara. Nu in ultimul rand, Liverpool este orașul in care s-a nascut legendara trupa Beatles. Admiram Catedrala Liverpool, Victoria Gallery Museum și Parcul Sefton. Mergem mai departe spre Wye Valley, o zona de o frumusețe naturala ce te vrajește pe loc. Wye Valley este locul ideal pentru iubitorii de drumeții, iar aici se gasesc Peșterile Clearwell, foste mine de fier, iar pasionații de trenuri cu aburi vor observa imediat trenulețul Perrygrove, o garnitura de tren vintage trasa de o locomotiva cu aburi. Pe seara ne retragem la hotelul nostru din zona Bristol.

Ziua 9. Bristol – Bath – Stonehenge

Continuam drumul spre Bath, oraș a carui eleganța georgiana a determinat UNESCO sa il înscrie în Patrimoniul Cultural Mondial. Istoria locului pornește inca de la romani, care au descoperit calitațile termale ale singurului izvor cu apa calda din Britania, pe care au cucerit-o in anul 43 AD. Facem turul orașului și ne concentram asupra Bailor Romane, superb conservate. Plecam apoi mai departe, spre Stonehenge, o “mana” de pietre parca aranjate, in joaca, de un uriaș venit de pe alta lume – teoriile abunda cand vorbim despre acest loc cu o incarcatura aparte, insa avem privilegiul sa simțim energia proverbiala a locului pe pielea noastra. Ultima oprire o facem la Londra, unde mai avem timp de o scurta plimbare inainte sa ne intoarcem la hotel.

Moment de ragaz (timp liber):

Londra trebuie vazuta seara de la inalțime și admirata ca o nestemata sclipitoare in toata mareția ei, așa ca trebuie sa completam turul Londrei urcand la 135 m inalțime pe faimoasa roata London Eye, a doua ca inalțime din lume, care se numara printre cele mai importante atracții ale Londrei și servește ca simbol al ei. Incepand cu septembrie 2015, London Eye a fost sponsorizat de catre Coca Cola și decorat cu luminițe roșii. Aventureaza-te spre cer și privește peisajul panoramic al unei Londre așa cum nu ai mai vazut-o.

Ziua 10. Zbor spre țara

Plecam din uimitoarea țara insulara cu puțin regret, ca s-a terminat poate prea repede, insa cu foarte multe amintiri de neprețuit. Transfer la aeroport și zbor spre București.

Final Circuit Marea Britanie 10 zile Avion

Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 35 pers.

Circuit Marea Britanie 10 zile Avion

CONDITII OFERTA

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare OBSERVATII:– Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
– Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
– Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
– Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat