PLECARI

19.07.2020, 09.08.2020, 30.08.2020, 06.09.2020, 20.09.2020

Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

PerioadaLoc in camera dublaSupliment de singleReducere copil 6-12 ani pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti
24.05.2020; 28.06.2020; 19.07.2020; 09.08.2020; 30.08.2020; 06.09.2020; 20.09.2020681 euro265 euro25 euro

ITINERARIU

Descoperă Londra, Windsor, Stonhenge, Oxford, Cotswolds, Greenwich

SERVICII INCLUSE

– Bilet de avion Bucuresti – Londra si retur;
– 7 cazari la hotel de 3*;
– 7 mic dejun;
– Transfer aeroport-hotel-aeroport;
– Ghid însoţitor din partea agenţiei;
– Asigurare de insolventa/faliment a agentiei.

SERVICII NEINCLUSE

– 199 euro / taxe aeroport
– Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
– Excursiile opționale pentru grup de minim 25 persoane;
– Transportul in Londra;
-Asigurare medicala + storno;

PROGRAM

Circuit Londra 8 zile Avion

Ziua 1. București – Londra

Astazi ne incepem calatoria in Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Londra. Dupa aterizare, avem transfer la hotel si program liber. Cazare la hotel in Londra.

Ziua 2. Londra

Astazi vom face un tur panoramic cu autocarul și vom descoperi o serie de monumente care au facut Londra faimoasa: Palatul Buckingham, reședința principala a Casei regale britanice, Palatul Westminster, care gazduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscuta biserica londoneza, unde sunt incoronați regii și reginele Marii Britanii, Big Ben, ceasornicul construit in 1859 și amplasat in Turnul Sf Stefan, Tower Bridge Turnul Londrei, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square.

Moment de ragaz (timp liber):

Nu ocoli momentul schimbarii garzii de la Palatul Buckingham! Garzile regale, cu celebrele lor caciuli din blana de urs, au un program bine stabilit, atragand grupuri impresionante de turiști din lumea intreaga. Vei ințelege la fața locului de ce este aceasta ceremonie atat de fascinanta!

Program liber in Londra sau excursie opționala: vizita la Greenwhich, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1997 și croaziera pe Tamisa. Meridianul Zero sau Meridianul Greenwich este meridianul care traverseaza observatorul Greenwich. El a fost determinat in anul 1884 la o conferința geografica internaționala, meridianul intersecteaza ecuatorul legand cei doi poli, el desparte emisferele de est și vest. Acum aveti ocazia sa fiti in acelasi timp cu un picior in emisfera estica si cu un picior in emisfera vestica! Tot aici se afla si Observatorul Astronomic Regal, fondat in anul 1675, care expune o colecție impresionanta de telescoape și alte instrumente interesante folosite in astronomie. In Greenwhich mai puteti vizita Muzeul Marinei, unde la loc de cinste se afla uniforma purtata de Nelson in timpul bataliei de la Trafalgar, precum si nava acestuia, dar si barja printului Frederick construita in 1732 pentru cel mai mare fiu al regelui George al II-lea si folosita pentru calatoriile regale maritime pana in anul 1919.

Ne intoarcem in Londra la bordul unui vas de croaziera pentru a descoperi de pe Tamisa și cealalta fața a orașului (program optional).

Seara intoarcere la același hotel din Londra pentru cazare.

Ziua 3. Castelul Windsor și Stonehenge

Program liber in Londra sau excursie opționala in afara Londrei – Windsor și Stonehenge. Incepem cu Castelul Windsor, cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume, locul unde Regina Elisabeta a II-a iși petrece frecvent weekend-urile. Vizitatorii pot admira aici o parte din apartamentele regale, decorate cu obiecte de arta de o valoare inestimabila Capela Saint George, o bijuterie arhitectonica din secolul XVI, unde se afla și mormintele a 10 monarhibritanici și celebra casa de papuși a Reginei Maria, o creație unica in lume, admirata pentru detaliile sale de o finețe incredibila, printre care ascunde și o copie a coroanei regale, de doar un centimetru, cu diamante și pietre prețioase veritabile. Dupa vizita la Castelul Windsor ne indreptam spre o alta destinație britanica legendara: Stonehenge. Vom vedea aici cea mai importanta construcție preistorica din Europa, celebrele blocuri uriașe de piatra așezate intr-un cerc cu diametrul de peste 100 de metri, despre care s-au scris nenumarate carți și studii, fara ca specialiștii sa ii descifreze in final misterele. Intoarcere in Londra și cazare la același hotel.

Ziua 4. Westminster Abbey – Palatul Kensignton

In cea de-a patra zi a calatoriei noastre, vom vizita unul dintre cele mai importante lacașuri de cult din Londra și din Marea Britanie: Westminster Abbey. Adevarat monument – manual de istorie, la Westminster Abbey sunt pastrate osemintele suveranilor britanici și gazduite ceremoniile de incoronare ale regilor și reginelor Angliei. Printre evenimentele care au avut loc la Westminster Abbey in ultimele decenii se numara inmormantarea Prințesei Diana in 1997 sau casatoria Prințului William și a Ducesei de Cambridge in 2011.

Moment de ragaz (timp liber):

Cand ești la Roma, poarta-te ca romanii!” se traduce in calatoria noastra un pic diferit: ”Cand ești la Londra, nu sarii peste ceaiul de la ora 5!” Ei bine, aceasta tradiție britanica trebuie luata 100% in serios, pentru ca este unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei. Toata lumea se oprește din agitația zilei și se delecteaza cu un ceai fierbinte, fie el cu lapte sau fara, insoțit de cateva gustari: tartine, biscuiți, brioșe sau scones (un soi de painici de origine scoțiana).

Ne continuam vizita și ne indreptam spre Palatul Kensington, construit de Regina Victoria in secolul XVII-lea. In prezent se pot vizita cateva dintre camerele Palatului, fiind locuit de prințul William și ducesa Kate Middleton, impreuna cu copiii lor.

Cazare la acelasi hotel din Londra.

Ziua 5. Oxford și Stratford-upon-Avon

Astazi bucura-te de Londra in ritmul tau. Poate ești pasionat de shopping și vrei sa faci o escala la celebrul Harrods pentru a te intoarce cu cadouri la cei dragi, poate vrei sa tai de pe lista de locuri de vizitat un muzeu londonez renumit, cum ar fi Tate Modern sau celebrul Madame Tussaud’s, sau poate vrei sa faci un tur al piețelor de antichitați și obiecte vintage din Portobello Road, Camden sau Kings Road.

Cei care doresc, pot opta astazi pentru o excursie de o zi in “inima Angliei”, una dintre zonele care te va face sa te indragostești iremediabil de Marea Britanie, Prima vizita va fi in celebrul Stratford-upon-Avon, locul unde a trait și creat William Shakespeare. Strazile medievale cu case din perioada dinastiei Tudor ne poarta catre casa in care s-a nascut dramaturgul, școala primara unde a invatat și catre Biserica Sf Treime, veche de peste opt secole, locul de veci al lui William Shakespeare și al familiei sale. Ne vom continua excursia cu o vizita in Oxford, unul dintre cele mai celebre orașe studențești din lume, care imbina de minune romantismul arhitecturii medievale cu forfota din centrul ințesat de pub-uri. Vom descoperi straduțele si parcurile unde multe dintre mințile stralucite ale istoriei și-au trait tinerețea și au nascocit lucrari ce au schimbat lumea. printre aceștia se numara poetul T.S. Eliot, comandant al trupelor britanice in Primul Razboi Mondial, Thomas E. Laurence și fizicianul Stephen Hawking. Spre seara ne intoarcem la hotelul din Londra.

Ziua 6. Intre cultura si gastronomie

Piața alimentara Borough este un obiectiv de neratat, fie ca ești pasionat de gastronomie sau doar nerabdator sa iei pulsul Londrei autentice. Inaugurata la sfarșitul secolului XIX, Borough Market ne intampina in prezent atat cu produse proaspete, intr-o varietate impresionanta, cat și cu puburi, restaurante și cafenele trendy sau cu street food din toate colțurile lumii, care se prepara sub ochii noștri. Vom gasi aici peste 100 de standuri, restaurante și magazine cu fructe și legume organice, crescute in fermele din Marea Britanie, pește proaspat și fructe de mare, paine preparata dupa rețete tradiționale, branzeturi artizanale, selecții incredibile de ceaiuriși gemuri englezești, dar și cea cea mai buna cafea italieneasca și cele mai minunate deserturi portugheze sau siciliene.

Moment de ragaz (timp liber):

Borough Market este raiul neoficial al gurmanzilor din toata lumea. Va trebui sa te inarmezi cu voința de fier ca sa treci pe la toate standurile celor care te imbie cu preparatele lor. Dar cel mai pregnant miros va fi cel de curry, iar daca ajungi la imensele vase in care se prepara pui tandoori, nu ezita și savureaza o porție buna din acest preparat indian, servit cu lipie indiana, abia scoasa din cuptor. Datorita etnicilor indieni naturalizați aici, delicioasele preparate indiene au devenit parte a gastronomiei britanice.

Dupa vizita in acest paradis gastronomic ne pregatim sa descoperim Londra muzeelor. In funcție de interesele fiecaruia, va putem face cateva recomandari. Prima recomandare ar fi National Gallery, unde se pot admira tablouri semnate de Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Van Gogh sau Degas. A doua recomandare este British Museum, cel mai impozant muzeu britanic, dedicat artei, culturii și istoriei lumii, unde se pot vedea exponate de o valoare inestimabila, de la mumii egiptene pana la un fragment din Columna lui Traian.

Timp liber pentru a face cunoștința cu atmosfera vie și cosmopolita a acestei metropole cu aproape noua milioane de locuitori. Va recomandam o plimbare pe Oxford Street, cea mai populara strada din Londra și cel mai bun loc pentru a lua pulsul orașului. Cazare la același hotel din Londra.

Ziua 7. Londra

Astazi ia-ți la revedere de la Londra in stilul tau! Printre recomandarile noastre se numarara o escala pana la The Shard – cea mai inalta cladire din Londra, de unde te vei bucura de o panorama excelenta asupra intregului oraș de pe malul Tamisei sau, de ce nu, o vizita intr-un pub tradițional, unde vei rasfoi presa zilei și vei bea o bere englezeasca alaturi de localnici.

In continuare, cei care doresc pot opta pentru o vizita la Turnul Londrei, unul dintre monumentele emblematice ale Londrei, un complex de cladiri și fortificații de pe malul Tamisei, a caror construcție a fost inceputa de catre William Cuceritorul in secolul XI. De-a lungul istoriei sale zbuciumate, Turnul Londrei a servit drept reședința regala, inchisoare, loc de execuție sau visterie. In prezent este renumit deoarece gazduiește bijuteriile Coroanei, pazite de unii dintre cei mai faimoși gardieni din lume: ” Yeoman Warders” sau ”Beefeaters”. Nu va povestim nimic de legendele care inconjoara Turnul Londrei, ci va lasam sa descoperiți la fața locului mai multe despre fantoma Annei Boleyn, decapitata aici, sau despre corbii a caror dispariție ar putea pune in pericol monarhia britanica.

Moment de ragaz (timp liber):

Londra trebuie vazuta seara de la inalțime și admirata ca o nestemata sclipitoare in toata mareția ei, așa ca trebuie sa completam turul Londrei urcand la 135 m inalțime pe faimoasa roata London Eye, a doua ca inaltime din lume, care se numara printre cele mai importante atracții ale Londrei și servește ca simbol al ei. Aventureaza-te spre cer și privește peisajul panoramic al unei Londre așa cum nu ai mai vazut-o pana acum.

Ziua 8. Zbor spre tara

Ne luam la revedere de la Londra și ne indreptam spre aeroport, pentru zborul catre Romania.

Trebuie sa vezi

Daca istoria te fascineaza, vei descoperi cu incantare Turnul Londrei, cel mai important obiectiv istoric și turistic din capitala Marii Britanii. Locul in care a fost executata Anne Boleyn și in care a fost inchisa Elisabeta I inainte de incoronare, Turnul Londrei gazduiește azi bijuteriile Coroanei, spre incantarea vizitatorilor care le pot admira. A nu se rata!

Piața Borough din centrul Londrei a fost inaugurata la sfarșitul secolului XIX, pe locul pe care existase o veche piața londoneza menționata inca din 1276. In prezent este una dintre cele mai celebre piețe din Europa și un important obiectiv turistic londonez. Intrarea sa Art Deco imbie vizitatorii sa intre in acest paradis gastronomic, cu peste 100 de restaurante, standuri și magazine pline de delicatese.

Castelul Windsor ascunde in interior o bijuterie care va fascina toți vizitatorii, indiferent de varsta lor: casa de papuși a Reginei Maria, construita intre 1920 și 1924. Inalta de trei metri, aceasta este replica in miniatura a unei case aristocratice, fiind dotata cu instalații sanitare funcționale, cu covoare și perdele create de artizanii care au furnizat obiectele in marime naturala pentru Castelul Windsor, cu miniaturi de sticle rare de vin, volume unicat semnate de Kipling sau Maugham sau vesela minuscula semnata de maeștri argintari britanici.

Westminster Abbey, construita in secolul al XI-la și reconstruita pe parcursul secolelor, este inima istoriei și a civilizației britanice. Toți suveranii britanici de la William Cuceritorul incoace, cu excepția lui Eduard al V-lea și Eduard VII-lea, au fost incoronați aici. In Colțul poeților, Westminster Abbey gazduiește monumente dedicate celor mai importanți scriitori britanici, printre care ii amintim pe William Shakespeare, Charles Dickens sau Lord George Byron. Un monument impresionant, Westminster Abbey este esențiala pentru toți cei care viziteaza Londra.

Te sfatuim sa faci o vizita la National Gallery, unde poți vedea una dintre cele mai importante colecții de tablouri de arta europeana in lume. Printre capodoperele expuse aici amintim ”Floarea soarelui” de van Gogh, ”Samson și Dalila” a lui Rubens sau ”Madona din grota cu stanci” a lui Leonardo da Vinci.

Trebuie sa vezi

Daca istoria te fascineaza, vei descoperi cu incantare Turnul Londrei, cel mai important obiectiv istoric și turistic din capitala Marii Britanii. Locul in care a fost executata Anne Boleyn și in care a fost inchisa Elisabeta I inainte de incoronare, Turnul Londrei gazduiește azi bijuteriile Coroanei, spre incantarea vizitatorilor care le pot admira. A nu se rata!

Piața Borough din centrul Londrei a fost inaugurata la sfarșitul secolului XIX, pe locul pe care existase o veche piața londoneza menționata inca din 1276. In prezent este una dintre cele mai celebre piețe din Europa și un important obiectiv turistic londonez. Intrarea sa Art Deco imbie vizitatorii sa intre in acest paradis gastronomic, cu peste 100 de restaurante, standuri și magazine pline de delicatese.

Castelul Windsor ascunde in interior o bijuterie care va fascina toți vizitatorii, indiferent de varsta lor: casa de papuși a Reginei Maria, construita intre 1920 și 1924. Inalta de trei metri, aceasta este replica in miniatura a unei case aristocratice, fiind dotata cu instalații sanitare funcționale, cu covoare și perdele create de artizanii care au furnizat obiectele in marime naturala pentru Castelul Windsor, cu miniaturi de sticle rare de vin, volume unicat semnate de Kipling sau Maugham sau vesela minuscula semnata de maeștri argintari britanici.

Westminster Abbey, construita in secolul al XI-la și reconstruita pe parcursul secolelor, este inima istoriei și a civilizației britanice. Toți suveranii britanici de la William Cuceritorul incoace, cu excepția lui Eduard al V-lea și Eduard VII-lea, au fost incoronați aici. In Colțul poeților, Westminster Abbey gazduiește monumente dedicate celor mai importanți scriitori britanici, printre care ii amintim pe William Shakespeare, Charles Dickens sau Lord George Byron. Un monument impresionant, Westminster Abbey este esențiala pentru toți cei care viziteaza Londra.

Te sfatuim sa faci o vizita la National Gallery, unde poți vedea una dintre cele mai importante colecții de tablouri de arta europeana in lume. Printre capodoperele expuse aici amintim ”Floarea soarelui” de van Gogh, ”Samson și Dalila” a lui Rubens sau ”Madona din grota cu stanci” a lui Leonardo da Vinci.

Final Circuit Londra 8 zile Avion

OPȚIONALE

se achita la fata locului

  1. Windsor si Stonehenge 50 EUR/pers.
  2. Oxford si Stratford – 50 EUR/
  3. Vizita Greenwich și Croaziera pe Tamisa- 25 EUR/pers

Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2019:

  • Hotel Ibis Excel Docklands

*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

Bine de stiut

Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 25 persoane.

CONDITII OFERTA

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare OBSERVATII:– Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
– Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
– Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
– Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.