PerioadaLoc in camera dublaSupliment Camera Single
01.09.2020, 27.04.2021, 31.08.2021763 euro270 euro

ITINERARIU

Yerevan , Khor Virap , Noravank , Areni, Selim, Sevan , Dilijan, Haghartsin , Tbilisi, Mtskheta , Svetiskhoveli , Djvari ,Ananuri , Gudauri

SERVICII INCLUSE

– Transport cu avionul pe ruta București – Tbilisi/ Erevan – București
– 1 bagaj de cala si 1 bagaj de mana/ persoana
– Transport cu autocar modern pe tot parcursul circuitului
– Cazare 8 nopti in camera dubla in hoteluri de 3 si 4 stele cu mic dejun
– Cina la hotel in ziua 4
– Vizita la o crama pentru degustare de vinuri locale armenesti (pranz incus)
– Intrari la obiectivele turistice
– Asistenta turistica in limba romana

SERVICII NEINCLUSE

– Taxe de aeroport 196 euro
– Supliment demipensiune (1 pranz si 5 cine) : 89 Euro/ persoana – se rezerva la inscriere
– Asigurare medicala si asigurare storno

PROGRAM

Circuit Georgia Armenia 9 zile Avion

Ziua 1. București – Yerevan

Check-in și imbarcare pe aeroportul din București Otopeni cu destinatia Yerevan. Sosire dupa miezul nopții, transfer și cazare imediata la hotel in zona Yerevan.

Ziua 2. Yerevan

Mic dejun. Tur de oraș in Yerevan, una dintre cele mai vechi capitale ale lumii. Se viziteaza Muzeul Matenadaran, care adapostește multe manuscrise vechi cu insemnatate istorica, Cascada ce cuprinde Muzeul de Arta Contemporana. Opțional* pranz la o brutarie locala, unde se poate observa tehnica tradiționala de coacere a celebrei paini armenești, lavaș. Deplasare la Templul Garni, dedicat zeului soarelui Mithra și la Manastirea Geghard, capodopera a arhitecturii armene medievale, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Cazare la hotel in zona Yerevan.

Ziua 3. Yerevan

Mic dejun. Ziua este libera sau, opțional*, se viziteaza Memorialul Genocidului din Yerevan, apoi Echmiadzin, sediul catolicilor armeni și centrul religios al poporului armean. Oprire pentru pranz la o școala de arte. Se continua traseul catre Biserica Sfanta Hripsime, inclusa in patrimoniul UNESCO și vizita la fabrica de cognac Ararat. Cazare la hotel in zona Yerevan.

Ziua 4. Yerevan – Khor Virap – Noravank – Areni – Selim – Sevan – Dilijan

Mic dejun. Se viziteaza Manastirea Khor Virap, ce ofera o priveliște minunata asupra muntelui Ararat. Plecare spre provincia Vayots Dzor, regiune recunoscuta pentru zona viticola. Aici se cultiva soiul Areni, unicat in lume, din care se produce vinul cu același nume. Oprire la o crama pentru pranz și degustare de vinuri locale. Se viziteaza manastirea Noravank, situata intr-un defileu spectaculos, sapat in stanci roșiatice. Plecare spre Lacul Sevan, considerat perla albastra a Armeniei, unde se viziteaza Manastirea Sevanavank, una dintre cele mai vizitate și fotografiate din Armenia. Se continua calatoria pe Drumul Matasii spre Pasul Selim, unde se viziteaza un vechi carevanserai, ce dateaza din secolul XIV. Cina și cazare la hotel in zona Dilijan.

Ziua 5. Dilijan – Haghartsin – Tbilisi

Mic dejun. Deplasare catre granița georgiana-armeneasca. Plecare catre stațiunea montana Dilijan, sau așa-numita „Elveția armeneasca”. Scurt tur al orașului Dilijan, unde se pot admira magazine de artizanat. Vizita la complexul Manastirii Haghartsin, situat intr-un loc retras al padurii. Complexul include Biserica Sf. Stepanos, Sf. Maria și Sf. Grigorie, precum și o faimoasa sala de mese. Cazare la hotel in zona Tbilisi.

Ziua 6. Tbilisi

Mic dejun. Se viziteaza fortareața Narikala și statuia ecvestra a fondatorului orașului, Vakhtang Gorgassali. Urcare cu telescaunul la statuia mamei Georgiei. Plimbare prin parcul de pe Podul Pacii pana la teatrul de papuși. Cazare la hotel in zona Tbilisi.

Ziua 7. Mtskheta – Svetiskhoveli – Djvari – Ananuri – Gudauri

Mic dejun. Deplasare spre Mtskheta, unde se viziteaza biserica Dzhvari și catedrala Svetiochoveli. Se continua traseul pe drumul armatei georgiene spre Gudauri printr-o zona foarte pitoreasca. Pe drum se viziteaza biserica fortificata din Ananuri cu o vedere magnifica la rezervorul Schinwali. Cazare la hotel in zona Gudauri.

Ziua 8. Gudauri – Gergaeti – Tbilisi

Mic dejun. Transfer cu mașini de teren 4X4 catre Biserica Sfintei Treimi din localitatea Gergeti, aflata la 2170m. In condiții meteo prielnice, se poate admira muntele Kazbeh, unul dintre cei mai inalți munți din Georgia (5047m inalțime). Intoarcere la Tbilisi. Cazare la hotel in zona Tbilisi.

Ziua 9. Tbilisi – București

Dupa miezul noptii, transfer la aeroport pentru check-in și imbarcare pe cursa cu destinația București Otopeni.

Acte necesare:
• Pașaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in țara (nu este acceptat pașaportul temporar).

Grup minim pentru organizarea circuitului: 25 persoane.

Servicii optionale*:

• Tur de oraș in Erevan – 69 Euro/ persoana

• Supliment demipensiune (1 pranz in ziua 2 și 5 cine in zilele 3,5,6,7 si 8) – 89 Eur/ persoana

Final Circuit Georgia Armenia 9 zile Avion

CONDITII OFERTA

* LOCURI PREFERENTIALE in autocarul cu care se desfasoara programul:         

SE REZERVA DOAR LA INSCRIERE
Locuri preferentiale primele 2 randuri: +20 euro/pers/dus-intors
Locuri preferentiale randurile 3, 4 si 5: +10 euro/pers/dus-intors
Locuri randurile 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12: +5 euro/pers/dus-intors
In cazul in care turistii nu doresc achizitionarea locului la inscriere, ei vor fi repartizati aleatoriu inainte de plecare.

Va oferim doua tipuri de partaj pentru care puteti opta: partaj clasic negarantat, care nu presupune niciun cost suplimentar in momentul rezervarii, dar implica achitarea diferentei de camera single in cazul in care nu poate fi inchis paratjul Dvs pana la plecare, sau partaj garantat, care presupune plata unui mic supliment in momentul rezervarii, dar care va scuteste de grija platii suplimentului de single in cazul in care nu se inchide partajul. Agentia va suporta costul diferentei de camera single in acest caz.

• CONDITII DE PLATA: (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract)
– La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
– Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei

• CONDITII DE ANULARE: (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract)
– 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare
– 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare

– Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
– Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)
– Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării.
– Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.
– Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
– Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).
– Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
– Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
– Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
– Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
– Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
– Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
– Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
– Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
– In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.