PerioadaLoc in camera dublaSupliment de singleReducere copil 6-12 ani pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.
17.06; 07.07; 24.07; 11.08; 18.08; 02.09.2020610 euro295 euro35 euro

ITINERARIU

Albionul şi Nestematele Beneluxului, München, Heidelberg, Luxembourg, Haga, Amsterdam, Rotterdam, Anvers, Canterbury, Londra, Greenwich, Windsor, Oxford, Stratford, Bruges, Bruxelles, Köln, Valea Rinului, Frankfurt

SERVICII INCLUSE

Bilet de avion București – Munchen și Frankfurt – București;
transport cu autocar/minibus clasificat, exceptie ziua 5 (contra cost cu transportul public);
9 cazări la hoteluri de 2-4* și din lanțul Travelodge;
9 mic dejun;
Însoţitor din partea agenţiei după întâlnirea cu acesta în Munchen.
Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

SERVICII NEINCLUSE

198 euro / taxe de aeroport
Taxele de traversare a Canalului Manecii – 50 € / pers (se achita la inscriere)
Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
Excursiile optionale pentru grup minim de 30 de persoane;
Vaporasul in Amsterdam, Bruges si Londra;
Transportul local in Londra si Amsterdam

PROGRAM

Circuit Benelux 10 zile Avion

Ziua 1. București – Munchen – Heidelberg

Prezentare in aeroportul Otopeni pentru zbor Bucuresti–Munchen. La pranz, dupa intalnirea cu ghidul si grupul sosit din țara cu autocarul, imbarcare in autocar și incepem vizita in Munchen, Ne plimbam prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitand fermecatoarea Piața Marienplatz, unde se afla atat sediul vechi, cat și cel nou al Primariei. In Munchen se afla celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurata in secolul al XIX-lea, fiind considerata prima galerie de arta contemporana din Europa,Muzeul Național Bavarez, gazduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne indoim ca va va cuceri de la primele exponate. Pornim apoi spre cel mai vechi și faimos oraș universitar al Germaniei, Heidelberg. Admiram Castelul Heidelberg, cu impresionanta sa arhitectura renascentista. In incinta castelului se afla cel mai mare butoi de vin din lume, care are o capacitate de 220.000 de litri. Cazare in zona Mannheim

Ziua 2. Heidelberg – Luxembourg – Haga

Plecare spre Luxembourg, unde vom admira Palatul Ducal – reședința oficiala a Marelui Duce de Luxembourg, Piata Guillaume al II-lea, Catedrala Notre-Dame – o catedrala romano-catolica ce a servit in trecut ca biserica iezuita. Centrul vechi al orașului Luxembourg reușește sa ne cucereasca in timp ce ne plimbam pe stradutele pavate cu piatra cubica, printre zidurile cladirilor vechi in stil medieval. Plecam mai departe spre Haga, orasul regal, unde admiram Palatul Pacii și Parlamentul. Seara cazare la hotel in zona Haga.

Ziua 3. Amsterdam – Rotterdam – Haga

Urmatorul oraș de pe lista este Amsterdamul, supranumit si “Veneția Nordului” un oraș pictoresc, cu cladiri colorate ce se intind ordonate pe marginile canalelor traversate de poduri de piatra. Incepem turul de oraș cu Rijkmusesm sau Muzeul Van Gogh si Centrul de prelucrare a diamantelor Coster DiamondsAjungem și in Piața Dam – cel mai popular punct de intalnire al locuitorilor orașului. Timp liber la dispozitie sau opțional minicroaziera pe canale, cel mai bun mod de a gusta farmecul orasului.

Rotterdam ne așteapta, asa ca inainte de a ne intoarce la hotel, mai facem o oprire și in acest oraș splendid considerat cel mai mare port din Europa. Incepem turul pietonal in centrul vechi admirand Catedrala – Grote Sint Laurenskerk și apoi privirile ne sunt atrase de casele cub, proeicte rezidențiale indraznețe. Seara sosire și cazare in zona Haga.

Ziua 4.Haga – Anvers – Canterbury – Londra

In aceasta dimineața parasim Haga pentru a pleca spre Anvers, unde ne oprim pentru a descoperi Grote Markt, cu Primaria si Catedrala (cea mai importanta din Belgia) si centrul istoric al orasului lui Rubens. Ne indreptam spre Calais de unde ne imbarcam pe feibot și traversam Canalul Manecii. Ajunsi pe malul celalalt facem o prima oprire la Canterbury, un oraș din comitatul Kent al Angliei, ce a fost locuit inca din perioada preromana și se afla in prezent pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Facem o plimbare pe straduțele orașului, admiram Catedrala Canterbury, Dupa o zi lunga și obositoare, ne indreptam spre hotelul nostru din Londra pentru a ne recapata puterile.

Ziua 5. Londra – capitala de pe Tamisa

Astazi dedicam o intreaga zi explorarii orașului utilizand transportul public: St James Park, National Gallery, Tower Bridge, Turnul Londrei, Muzeul figurilor de ceara – Madame Tussaud’s, British Museum și nu in ultimul rand Palatul Buckingham.

Moment de ragaz (timp liber):

Nu ocolii momentul schimbarii garzii de la Palatul Buckingham! Garzile regale, cu celebrele lor caciuli din blana de urs, au un program bine stabilit, atragand grupuri impresionante de turiști din lumea intreaga. Vei ințelege la fața locului de ce este aceasta ceremonie atat de fascinanta!

Timp liber la dispoziție in zona comerciala Trafalgar Square, Picadilly Circus, Covent Garden. Seara, intoarcere pentru cazare la același hotel din Londra

Ziua 6. Londra -Greenwhich

Azi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au facut Londra faimoasa. Astazi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au facut Londra faimoasa: Palatul Buckingham, reședința principala a Casei regale britanice, Palatul Westminster, care gazduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscuta biserica londoneza, unde sunt incoronați regii și reginele Marii Britanii, Big Ben, ceasornicul construit in 1859 și amplasat in Turnul Sf ȘtefanTower BridgeTurnul Londrei, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square.

Moment de ragaz (timp liber):

Londra trebuie vazuta seara de la inalțime și admirata ca o nestemata sclipitoare in toata mareția ei, așa ca trebuie sa completam turul Londrei urcand la 135 m inalțime pe faimoasa roata London Eye, a doua ca inalțime din lume, care se numara printre cele mai importante atracții ale Londrei și servește ca simbol al ei. Incepand cu septembrie 2015, London Eye a fost sponsorizat de catre Coca Cola și decorat cu luminițe roșii. Aventureaza-te spre cer și privește peisajul panoramic al unei Londre așa cum nu ai mai vazut-o pana acum.

Program liber in Londra sau excursie opționala: vizita la Greenwhich, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1997 și croaziera pe Tamisa. Meridianul Zero sau Meridianul Greenwich este meridianul care traverseaza observatorul Greenwich. El a fost determinat in anul 1884 la o conferința geografica internaționala, meridianul intersecteaza ecuatorul legand cei doi poli, desparțind emisferele de est și vest. Acum aveti ocazia sa fiti in acelasi timp cu un picior in emisfera estica si cu un picior in emisfera vestica! Tot aici se afla si Observatorul Astronomic Regal, fondat in anul 1675, care expune o colecție impresionanta de telescoape și alte instrumente interesante folosite in astronomie. In Greenwhich mai puteși vizita Muzeul Marinei, unde la loc de cinste se afla uniforma purtata de Nelson in timpul bataliei de la Trafalgar, precum si nava acestuia, dar si barja printului Frederick construita in 1732 pentru cel mai mare fiu al regelui George al II-lea si folosita pentru calatoriile regale maritime pana in anul 1919.

Ne intoarcem in Londra la bordul unui vas de croaziera pentru a descoperi de pe Tamisa si cealalta fața a orașului. Seara intoarcere pentru cazare la același hotel din Londra.

Ziua 7. Londra – Windsor – Stratford – Oxford

Timp liber liber in Londra sau excursie opționala la Windsor. Castelul Windsor este cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume, locul unde Regina Elisabeta a II-a iși petrece frecvent weekendurile. Vizitatorii pot admira aici o parte din apartamentele regale, decorate cu obiecte de arta de o valoare inestimabila, Capela Saint George, o bijuterie arhitectonica din secolul XVI, unde se afla și mormintele a 10 monarhi britanici, și celebra casa de papuși a Reginei Maria, o creație unica in lume, admirata pentru detaliile sale de o finețe incredibila, printre care ascunde și o copie a coroanei regale, de doar un centimetru, cu diamante și pietre prețioase veritabile. Dupa vizita la Castelul Windsor ne indreptam spre Stratford –upon –Avon, locul nasterii al inegalabilul Shakespeare.

Moment de ragaz (timp liber):

”Cand ești la Roma, poarta-te ca romanii!” se traduce in calatoria noastra un pic diferit: ”Cand ești la Londra, nu sari peste ceaiul de la ora 5!” Ei bine, aceasta tradiție britanica trebuie luata 100% in serios pentru ca este unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei. Toata lumea se oprește din agitația zilei și se delecteaza cu un ceai fierbinte, fie el cu lapte sau fara, insoțit de cateva gustari: tartine, biscuiți, brioșe sau scones (un soi de painici de origine scoțiana).

Ne vom incheia excursia cu o vizita in minunatul Oxford, unul dintre cele mai celebre orașe studențești din lume, care imbina de minune romantismul arhitecturii medievale cu forfota din centrul ințesat de pub-uri. Vom descoperi straduțele și parcurile unde multe dintre mințile stralucite ale istoriei și-au trait tinerețea și au nascocit lucrari ce au schimbat lumea, printre aceștia se numara poetul T.S. Eliot, comandant al trupelor britanice in Primul Razboi Mondial Thomas E. Laurence și fizicianul Stephen Hawking.

Spre seara ne intoarcem la hotelul din Londra.

Ziua 8. Londra – Bruges – Bruxelles

Dupa micul dejun plecam spre Bruges. Idilicul oraș a fost capitala a Culturii Europene in 2002 și este, intr-adevar un loc special pentru iubitorii de arta și cultura. Centrul istoric al orașului a fost inclus in patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. S-au pastrat nu doar modelul stradal medieval ci și rețeaua de canale și arhitectura gotica specifica nordului Europei și a Țarilor de Jos. Descoperim aici Biserica Notre Dame cu faimoasa statuie realizata de Michelangelo–“Madonna cu Pruncul” care a i-a fost donata, in 1514, de catre un negustor bogat, Piața Markt cu clopotnita, Piata Primariei.

Moment de ragaz (timp liber):

Pregatește aparatele foto și surprinde peisaje fabuloase de la bordul vasului de croaziera care strabate canalele orașului. Nu este de ocolit nici Muzeul Ciocolatei. Daca nu sunteți hotarați ce sortiment va place incercați mostrele care va sunt oferite spre degustare in multe din ciocolateriile aflate peste tot in oraș, aveți de unde alege, de la ciocolata alba la cea cu lapte, sau neagra, la praline, cu fructe trase in ciocolata pana la ciocolata cu busuioc, cu sare, cu piper sau curry. Delicios!

Ne indreptam spre Bruxelles, capitala administrativa a Uniunii Europene. Cazare la hotel in Bruxelles.

Ziua 9. Bruxelles – Koln – Koblenz

Descoperim farmecul inegalabil al capitalei belgiene inca de dimineața. Fațadele art-nouveau se invecineaza cu cladiri de beton din anii 1960 și palatele regale din secolul al XIX-lea contrasteaza interesant cu sticla care domina construcțiile noi. Ne plimbam prin Grand Place, inclusa de UNESCO in lista patrimoniului mondial si, una dintre cele mai frumoase piețe ale Europei, inconjurata de cladiri vechi de sute de ani, și mergem la cumparaturi in faimoasele galerii St. Houbert. Vedem Catedrala St. Michel, o perla arhitectonica gotica, Piața Spaniei și nu plecam fara sa ii facem o vizita simbolului orașului –Manneken Pis, o statuie amuzanta din bronz, care a devenit faimoasa in intreaga lume. Atomium este un alt simbol al orașului și este inclus in lista de obiective turistice din Bruxelles. Construcția, ce are forma unui atom, iși are locul intre arta sculpturii și cea a arhitecturii, dand impresia de edificiu futurist, bizar. Atomul de fier de 103 metri inalțime a fost construit pentru Expoziția Internaționala din 1958. Sferele sunt interconectate prin tuburile in care se afla scari și lifturi iar inauntrul lor se afla un muzeu.

Parasim Belgia și ne indreptam spre Germania. Ajungem in Koln, cea mai veche dintre localitațile mari ale Germaniei. Orașul are surprize pentru toata lumea, de la pasionații de sport la cei care apreciaza ciocolata. Admiram mareția impresionanta a Catedralei, cu ale sale creneluri sculptate minuțios, care face parte din patrimoniul universal. Superlativele sunt darnice cu acest lacaș: este cea mai mare biserica din Germania, este considerata a fi și cea mai mare din Europa de Nord, și una dintre cele mai mari din lume dar si cea mai vizitata cladire din intreaga Germanie.

Moment de ragaz (timp liber) :

Koln se mandrește cu peste 30 de muzee de anvergura, printre care se numara un “delicios” Muzeu al Ciocolatei, dar și Muzeul Parfumurilor, fondat de Johann Maria Farina, cel care a inventat apa de colonie. Totuși, cel mai interesant este Muzeul Ludwig, aflat intr-o cladire modernista, chiar in spatele Domului. Galeria a fost numita dupa faimosul ciocolatier Peter Ludwig, care a donat instituției 350 de opere de arta moderna.

In cursul serii sosire și cazare in zona Koblenz.

Ziua 10. Valea Rinului – Frankfurt

Traseul pana la Frankfurt urmeaza minunata Vale a Rinului cu legendara Stanca Lorelei, situata pe malul estic al fluviului avand o inalțime de 132 m. Lorelei este cantata in balade, ea fiind o zana, care ademenea cu cantecul ei pe navigatori. Pe langa glasul ademenitor și frumusețea ei, zana mai avea un par lung blond stralucitor pe care-l pieptana cu un pieptene de aur, aceste lucruri vrajeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Ajungem in Frankfurt de unde ne imbarcam in microbzul de transfer spre aeroport pentru zborul spre țara.

Final Circuit Benelux 10 zile Avion

Pentru calatorie sunt necesarecartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 25 pers.

Excursii optionale:
*se achita la fata locului

  • Croziera la Amsterdam –15 EUR/pers.
  • Oxford,Windsor, Stratford – 40 EUR/pers
  • Croaziera pe Tamisa – 15 EUR/pers.
  • Excursie la Greenwhich – 20 EUR /pers

Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2019:

  • Zona Mannheim– Hotel Excelsior Ludwigshafen 3*
  • Zona Haga– Guldenberg Hotel 3*
  • Londra– Ibis London Barking 3*
  • Bruxelles– Hotel Ibis Brussels Airport 3*
  • Koblenz– Hotel Weiland 3*

*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

Circuit Benelux 10 zile Avion

CONDITII OFERTA

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare OBSERVATII:– Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
– Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
– Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
– Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.