Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

PerioadaLoc in camera dublaSupliment Camera SingleReducere a 3-a persoana in cameraCopil 6-12 ani reducere, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.
19.06, 23.07, 17.08, 07.09, 01.10.2020373 euro125 euro15 euro20 euro

ITINERARIU

Austria și splendorile Bavariei, Viena, Durnstein, Melk, Munchen, Linderhof, Neuschwanstein, Innsbruck, Wattens Kitzbuhel, Zell am See, Salzburg, Salzkammergut, Graz

SERVICII INCLUSE

– Bilet de avion Bucuresti – Viena si retur;
– Transfer aeroport hotel in Viena in prima zi;
– Transfer din Viena catre aeroport in ziua 6;
– Transport cu autocar/minibus clasificat
– 5 nopți de cazare la hotel de 2 – 4*
– 5 mic dejun;
– Vizita Viena;
– Vizita Munchen;
– Vizita Innsbruck;
– Vizita Salzburg;
– Vizita Graz;
– Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu, dupa intalnirea cu acesta in Viena.
– Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

SERVICII NEINCLUSE

– 195 euro / taxe aeroport
– Excursiile optionale si Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
– Funicular in Salzburg;
– Urcarea la Neuschwanstein.
– Asigurare medicala si storno

PROGRAM

Circuit Austria Bavaria 6 zile Avion

Ziua 1. București – Viena

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Viena. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel.

Astazi este depre Viena! Capitala Austriei este un important centru cultural al Europei vizitat anual de milioane de turiști din toate continentele. Este pentru muzica ceea ce Roma și Florența au insemnat pentru pictura, sculptura, arhitectura. De numele orașului sunt legate clasicismul vienez: Haydn, Beethoven, Mozart; imperiul dinastiei Strauss; Wienerlied – liedul vienez, unic in felul sau; operetele; sunt vestite școala de medicina, congresele vieneze, dictatul de la Viena; tratatul de la Viena. Și chiar daca prin absurd, nu ai auzit nimic din tot ce este legat de numele Vienei, concertul anual de Anul Nou, transmis de aici in peste 180 de tari, te face sa visezi ca vei poposi vreodata in fosta capitala a gloriosului Imperiu al Habsburgilor – cea mai mare dinastie europeana, care, din Evul Mediu pana la inceputul sec. XX și-a pus pecetea asupra istoriei continentului.

Admirand palatele (nici o alta capitala a lumii nu are atatea), monumentele, vizitand cele mai importante muzee, colindand straduțele romantice din centrul orașului, ascultand muzica ce se revarsa pretutindeni, vei reuși sa uiți de stress-ul cotidian, sa te intorci in timp și mai ales, sa te identifici cu ceea ce a avut mai frumos lumea de altadata: acea atmosfera idilica, specific vieneza, care inca s-a mai pastrat.

Ne intalnim cu ghidul si grupul sosit cu autocarul din tara si luam un prim contact cu aceste locuri vizitand Palatul Schonbrunn și gradinile sale. Inițial a fost castel de vanatoare, construit in 1569 de imparatul Maximilian II, iar doi ani mai tarziu imparatul Mathias descopera un izvor, pe care il numește “Schonen Brunnen”- fantana frumoasa. La sfarșitul sec. XVII, din ordinul lui Leopold se concepe un nou castel inspirat dupa Versailles, modelul fiind lasat in urma prin bogația și luxul exorbitant propuse.

Continuam incursiunea admirand cladirile și monumentele istorice imbaiate in lumini ambientale intr-un scurt tur panoramic din autocar amintind: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea. Dar pentru a cunoaște aceasta Viena, nu ai nevoie de mașina. Inima orașului pulseaza pe locurile fostei cetați Vindobona, in jurul catedralei Sf. Ștefan, in imprejurimile Operei și Hofburgului, in centrul inconjurat de bulevardul circular – Ringul. Viena este un oraș pentru pietoni, pentru romantici, pentru visatori.

Moment de ragaz (timp liber):

Viena este faimoasa pentru restaurantele și cafenelele a caror finețe o intalnim rar in alte locuri. Prima cafenea s-a deschis aici inca din 1685, la inceput ca loc de degustare a faimoasei bauturi turcești, care se comanda dupa culoare. Chelnerul prezenta o tablie vopsita in 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzand unui anume tip de cafea.

Nu ezitați sa treceți pragul renumitei cafenele Schwarzenberg situata peKarntner Ring și sa incercați specialitați precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu puțin lapte ; “Maria Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de portocale sau “Wiener Eiskaffe”- inghețata de vanilie cu cafea Mocca și multa frisca.

Ne retragem la hotelul nostru din Viena ca sa ne odihnim puțin pentru ca in aceasta seara va invitam sa participați alaturi de noi la o cina tradiționala in faimosul cartier Grinzing (program opțional). Inca din secolul XII existau, in zidul de fortificație, mici carciumioare unde toamna se vindea tulburel proaspat denumit Heuriger. Din sec XVII, dupa infrangerea turcilor, ele s-au mutat in afara orașului, in satele inconjuratoare, iar Grinzing a devenit unul dintre cele mai cunoscute. Localurile au ca semn distinctiv o legatura sau o coroana de crenguțe de pin atarnata deasupra intrarii. Distracție placuta!

In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru și ne pregatim de o noua aventura pe meleaguri austriece.

Ziua 2. Viena – Defileul Dunarii – Durnstein – Melk – Munchen

Este timpul sa parasim Viena. Ne indreptam spre Wachau, o zona cu istorie vie, o clima blanda si un excelent vin alb, care in fiecare anotimp este un tinut magic. Dealurile cu vita de vie, atmosfera medievala a satelorsi zonelor de pe malurile Dunarii se adauga unui intreg ce nu suporta comparatii. Ocrotit de clima blanda, de influenta dunareana, de pantele inclinate perfect in soare si de calitatea speciala a solului alcatuit din roci primitive, vinul excelent de Wachauprospera aici in voie, fiind deosebit de apreciat de cunoscatori din intreaga lume.

Primul popas va fi in Krems, oraș situat la confluența Dunarii cu raul Krems. Varietatea culturala și istorica deosebita care incepe inca din secolul X, fac din acest mic orașel o destinație turistica interesanta. Admiram defileul Wachau, format de Dunare, care se intinde pe o suprafața de 40 de km intre orașele Krems și Melk. Ne pierdem apoi pe straduțele mici și inguste din centrul orașului pentru a descoperi cateva repere locale: Biserica Piarista Sf. ȘtefanMuzeul Weinstadt, Galeriile de Arta.

Moment de ragaz (timp liber):

Deși v-am obișnuit sa va recomandam delicii culinare…. de data aceasta va invitam la o “porție” de buna dispoziție vizitand Muzeul de Caricaturi din Krems. Este singurul de acest gen din Austria. Exponatele trateaza teme de umor, satira prin benzi desenate sau animație. Vizionare placuta!

Ne continuam drumul nostru prin Defileul Dunarii spre Durnstein și ne oprim pe malul apei sa admiram Castelul, construit in jurul anului 1150 a carui faima se datoreaza faptului ca aici a fost ținut inchis de catre ducele austriac Leopold V, regele Angliei, Richard Inima de Leu, dupa intoarcerea acestuia din Cruciada a treia care a avut loc in Țara Sfanta impotriva musulmanilor. Admiram turnul Bisericii, care este frumos ornamentat cu elemente baroce iar culoarea predominanta este albastru.

Coboram tot pe malul fluviului și ne oprim la Melk, un orașel plin cu bijuterii arhitecturale, cea mai prețioasa dintre ele fiind Abația Melk, ridicata in 1089 pe un deal stancos ce troneaza deasupra Dunarii. Inca din anul 2000 a fost inclusa pe lista obiectelor de patrimoniu gestionate de UNESCO, aici aflandu-se și o importanta colecție de manuscrise și carți vechi pastrate intr-o biblioteca impresionanta.

Dupa ce ne-am delectat cu frumusețile locului ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre Munchen, capitala Germaniei. Pornim prin inima orașului, vizitand fermecatoarea Piața Marienplatz, unde se afla atat sediul vechi, cat și cel nou al Primariei. In Munchen se afla celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurata in secolul al XIX-lea, fiind considerata prima galerie de arta contemporana din Europa. Seara cazare la hotel in Munchen.

Ziua 3. Linderhof – Neuschwanstein – Innsbruck

Plecam azi intr-o vizita la fabuloasele castele ale Bavariei. Oprim mai intai la Palatul Linderhof, din Ettal. Așezat la poalele Alpilor Bavarezi, acesta este cel mai mic dar și cel mai somptuos palat al lui Ludovic II, singurul pe care a trait sa-l vada terminat. Inspirat din Versailles, palatul are camere decorate cu pietre prețioase, o cascada interioara și o grota artificiala, iar dormitorul regal are un candelabru de 500kg, ținand nu mai puțin de 108 lumanari. Continuam drumul pe granița și ajungem la Neuschwanstein, unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Un simbol al stilului romantic, palatul ne amintește de basmele copilariei, fiind o sursa de inspirație pentru castelul Frumoasei din Padurea adormita de la Disneyland. Precum vechii nobili, ne retragem la Insbruck, capitala Tirolului, un minunat oraș de la poalele Alpilor.Cazare la hotel in zona Innsbruck.

Ziua 4. Wattens – Kitzbuhel – Zell am See – Salzburg

In Innsbruck parcurgem un scurt tur pietonal in centrul istoric admirand Palatul Hofburg, Goldenes DachlArcul de Triumf și Partia de Sarituri cu schiurile Bergisel. Atracția principala a orașului este insa Schloss Ambras, o fortareața transformata in palat renascentist de catre Arhiducele Ferdinand II.

Pornim spre Wattens, orașelul unde a luat naștere imperiul cristalelor Swarovski, un brand cunoscut aproape oriunde in lume. Aici putem vizita Swarovski Kristallwelten, fabrica unde se produc celebrele bijuterii, una dintre cele mai populare atracții turistice ale Austriei. De aici plecam spre Kitzbuhel, un vechi oraș minier, devenit astazi una dintre cele mai selecte stațiuni montane. Se spune ca aici se afla prima partie de ski din Austria, datand din 1893. Micul oraș cu case colorate și arhitectura medievala, acoperit mai tot timpul de zapada, ne da impresia ca aici oamenii traiesc un Craciun perpetuu. Puțin mai jos, in Zell Am See, descoperim un peisaj furat din carțile poștale, cu un lac barfit ca ar fi „mai albastru decat albastrul”, care se intinde la poalele munților impaduriți. Ne vom lasa copleșiți de natura și aproape ca vom ignora orice altceva, caci cu siguranța ne va lipsi acest tablou epic. Seara ne vom caza la o pensiune in zona Salzburg.

Ziua 5. Salzburg – St. Gilgen – Bad Ischl – Graz

Incepem ziua cu o sesiune de explorare in Salzburg, orașul lui Mozart. Orașul acesta este ca o scena de film – nu degeaba au filmat aici „Sunetul Muzicii” – datorita cladirilor impecabile in stil baroc, straduțelor liniștite, parcurilor atent ingrijite, munților suberbi din fundal, castelului de pe deal, mirosul imbietor al mancarii și lista ar putea continua la nesfarșit. Vizitam aici Gradinile Mirabel, Domul, Orașul Vechi și Casa lui Mozart. Plecam din Salzburg traversand o zona montana splendida, Salzkammergut, unde putem admira peisajul cu creste de munte ce se reflecta in luciul lacurilor glaciare. Facem scurte opriri in St. Gilgen si Bad Ischl, celebre stațiuni montane ale Austriei. Pe seara ajungem in Graz, al doilea oraș al Austriei. Aici gasim un amestec fericit de stiluri si miscari artistice, de la gotic, renascentist si baroc la contemporan, care s-au succedat de-a lungul celor opt secole de istorie a orasului. O lume pitoreasca a colturilor ascunse si a pasajelor secrete si-a facut loc langa impaduritul Schlossberg. Pe platoul acestuia se ridica vechiul simbol al orasului: turnul cu ceas din Graz, parte a fostei fortarete. Privind de aici, orasul de pe Mur se deschide asemenea unei carti. Domul din Graz, o cladire apartinand goticului tarziu, aduce aminte de zilele in care Grazul era oras imperial.

Moment de ragaz (timp liber):

Grazul a fost declarat Oras al Deliciilor Culinare, in 2008 fiind astfel prima capitala austriaca a savorii. Deci nu ne-am putea afla intr-un loc mai bun pentru a degusta din bunatatile traditionale austriece care au depasit in faima granitele tarii. Faimosul Apfelstrudel este o experienta culinara obligatorie in orice cafenea austriaca. Aluatul pufos si subtire ti se topeste in gura iar umplutura de mar ras, scortisoara si stafide este cat mai consistenta. Peste glazura de deasupra se toarna un sos caldut de vanilie si se poate servi alaturi de o inghetata. Savureaza-l impreuna cu un cappuccino.

Dupa ce ne-am delectat cu bunataturile locale ne indreptam spre hotelul nostru din Graz pentru cazare.

Ziua 6. Viena – Bucuresti

Astazi ne intoarcem in Viena, unde avem mai mult timp sa vizitam muzeele. Intre ele, Muzeul Leopold este poate cel mai impresionant, adapostind o colecție de peste 5000 de tablouri ce au aparținut odata unui singur om. Museums Quartier este un complex de muzee, restaurante și baruri amenajate in fostele grajduri imperiale, reprezentand inima vieții culturale a orașului. La pranz avem transfer la aeroport pentru zborul spre tara.

Final Circuit Austria Bavaria 6 zile Avion

Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2019:

  • Viena– Hotel Attache 3*
  • Munchen– Hotel Acom Munchen Haar 3*
  • Zona Innsbruck– Hotel Tyrol 3*
  • Zona Salzburg– Hotel Taferne 3*
  • Zona Graz– Hotel OEKOTEL Kalsdorf 2*

*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

Grup minim 25 pers.

Excursii optionale
Cina in Grinzing – 30 EUR/pers.

CONDITII OFERTA

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare OBSERVATII:– Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
– Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
– Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
– Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.