PLECARI

11.07.2020, 12.08.2020

Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

PerioadaLoc in camera dublaSupliment de singleReducere copil 6-12 ani pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti
11.07.2020; 12.08.2020761 euro325 euro25 euro

ITINERARIU

Anglia – Castele, conace si grădini, Londra, Kew Gardens, Wisley Gardens, Hampton Court, Sheffield Park, BlueBell Railway Brighton, Dover, Cantenbury, Mount Ephraim Country House, Sissinghurst, Castelul Hever, Chartwell

SERVICII INCLUSE

– Bilet de avion Bucuresti – Londra si retur;
– transport cu autocar /minibus clasificat;
– 8 cazari la hoteluri de 2-3*;
– 8 mic dejun;
– Transfer aeroport-hotel-aeroport;
– Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
– Asigurare de insolventa/faliment a agentiei.

SERVICII NEINCLUSE

– 199 euro / taxe aeroport
– Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
– Excursiile opționale pentru grup de minim 30 persoane;
– Biletele de tren pe Bluebell Railway (circa 15 GBP/ pers)

PROGRAM

Circuit Anglia 9 zile Avion

Ziua 1. București -Londra

Calatoria noastra incepe in aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Londra. Dupa aterizare, intalnire cu ghidul și imbarcare in microbuzul de transfer in centrul orasului. Astazi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au facut Londra faimoasa: Palatul Buckingham, reședința principala a Casei regale britanice, Palatul Westminster, care gazduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscuta biserica londoneza, unde sunt incoronați regii și reginele Marii Britanii, Big Ben, ceasornicul construit in 1859 si amplasat in Turnul Sf StefanTower BridgeTurnul Londrei, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square.

Moment de ragaz (timp liber):

Nu ocoli momentul schimbarii garzii de la Palatul Buckingham! Garzile regale, cu celebrele lor caciuli din blana de urs, au un program bine stabilit, atragand grupuri impresionante de turiști din lumea intreaga. Vei ințelege la fața locului de ce este aceasta ceremonie atat de fascinanta.

Dupa-amiaza continuam plimbarea cu Kew Garden. Splendida gradina botanica este cea mai mare și diversa din lume și face parte din patrimoniul UNESCO. Vedem vastele sere victoriene și galeriile interioare, apoi exploram cu autocarul, timp de 40 de minute, aleile cu plante minunate și construcții spectaculoase. Deplasare catre hotelul din Londra pentru cazare .

Ziua 2. Londra

Avem la dispoziție o zi in acest oraș legendar. In prima parte, bifam principalele obiective turistice ale Londrei: London Eye, Tower Bridge, Turnul Londrei, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Hyde Park, Covent Garden.

Moment de ragaz (timp liber):

”Cand ești la Roma, poarta-te ca romanii!” se traduce in calatoria noastra un pic diferit: ”Cand ești la Londra, nu sari peste ceaiul de la ora 5!” Ei bine, aceasta tradiție britanica trebuie luata 100% in serios pentru ca este unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei. Toata lumea se oprește din agitația zilei și se delecteaza cu un ceai fierbinte, fie el cu lapte sau fara, insoțit de cateva gustari: tartine, biscuiți, brioșe sau scones (un soi de painici de origine scoțiana).

Pentru ca Londra este foarte generoasa in diversitatea ei, dupa-amiaza o petrecem fiecare dupa bunul plac. Putem alege sa vizitam British Museum, sa admiram Galeriile Tate, sa ne fotografiem cu figurile de ceara de la muzeul Madame Tussauds. Pentru shopping, avem de ales intre magazinele de lux din Mayfair și vanatoarea de chilipiruri in Covent Garden. Ar fi nedrept sa nu amintim de fabulosul magazin Harrods, care merita vizitat nu doar pentru cumparaturi ci și pentru atmosfera. Seara cazare la același hotel din Londra.

Ziua 3 Gradinile Wisley – Palatul Hampton Court

Program liber in Londra sau excursie opționala la Wisley. De dimineața, pornim spre incantatoarea gradina Wisley, administrata de Societatea Regala de Horticultura. Domeniul are 81 hectare, pline cu arbori și plante care par din povești, o pepiniera extraordinara, sere, iazuri și lacuri ireale și un centru de consiliere pentru creșterea plantelor.

Facem un tur pietonal prin gradina si apoi ne indreptam spre unul dintre pitoreștile restaurante de aici pentru o pauza de prinz binemeritata. Dupa ce rezistam cu greu tentației de a fotografia totul, mergem intr-un alt loc de basm, Palatul de la Hampton Court, reședința preferata a lui Henric al VIII-lea. Pe langa palat și gradinile sale, alte puncte de interes sunt un teren de tenis istoric și o imensa plantatie de vița de vie, cea mai mare din lume inca din 2005. Nu putem pleca de aici fara sa patrundem in magnificul labirint de tisa, care are 800 de metri lungime, și in gradinile secrete. Intoarcere in Londra pentru cazare la același hotel.

Ziua 4. Sheffield Park – Bluebell Railway – Eastbourne

Azi vom avea parte de o aventura unica de neratat macat o data in viața, plimbarea cu trenul cu aburi pe Bluebell Railway (biletele de tren se achita separat circa 15 GBP/pers). Ne urcam in tren la stația East Grinstead. Drumul de 18 kilometri va poarta in timp nu doar prin felul in care funcționeaza trenul, dar mai ales datorita faptului ca majoritatea vagoanelor sunt fabricate inainte de 1939. Dupa inedita calatorie cu trenul, continuam periplul și ne vom indrepta spre Sheffield Park, o gradina de 50,5 hectare proiectata in secolul al XVIII-lea de legendarul peisagist Lancelot „Capability” Brown. Proprietatea conține patru lacuri mari și o varietate impresionanta de copaci și arbuști.

Destinatia finala a acestei zile este Eastbourne, cel mai insorit oraș al Marii Britanii. Pe faleza sunt inșirate restaurante tipic englezești care servesc delicioasa placinta cu pește proaspat sau scoici preparata dupa specificul locului, alaturi de un ceai sau un pahar de vin.

Moment de ragaz (timp liber):

Te-ai intrebat cum e bucataria din Albion fara influențe din colonii sau de pe continent? Cea mai cunoscuta și mai populara mancare printre britanici este celebrul “Fish & chips”. De fapt, este vorba de o porție mare de file de cod prajit pane, cu cei mai banali cartofi prajiți, totul infașurat intr-un cornet mare de hartie (inca se mai folosește și hartia de la ziare). Englezii, pe langa sare, adauga la cartofii prajiți cațiva stropi de oțet. Chiar daca nu-ți vine sa crezi, o sa-ți placa atat de mult incat vei mai dori o porție.

Seara cazare la hotel in zona Eastbourne.

Ziua 5. Eastbourne – Brighton

Program liber sau excursie opționala la Brighton, care este fara indoiala orașul cel mai colorat și excentric din Marea Britanie. Aici burlesque-ul intalnește designul contemporan, iar hostelurile colorate sunt vecine cu hotelurile botique. Ne plimbam pe aleile inguste de langa faleza, care și-au pastrat alura de pe vremea cand aici se afla doar un sat pescaresc, și ne oprim la cumparaturi prin magazinele cochete care impanzesc zona.

Moment de ragaz (timp liber):

Ar fi pacat sa nu ne oprim la pranz intr-unul din restaurantele cochete pentru a gusta celebrul beef steak britanic, adevarata friptura de vita cum n-ai mai mancat in nicio alta parte a lumii. Se zice ca secretul feliilor fragede de vita sta in timpul cat se lasa carnea la macerat.

Ne intoarcem apoi in Eastbourne, unde avem timp pana seara sa mai descoperim puțin din farmecul orașului. Cazare la același hotel din zona Eastbourne.

Ziua 6. Dover – Canterbury – Mount Ephraim Country House – Kent

Mergem spre Dover, unde primul lucru care ne surprinde este White Cliffs, numele malului inalt și alb care marginește orașul. Aici se afla un obiectiv turistic cu o istorie milenara, Castelul Dover. Pe vastul domeniu se afla ruinele unui far roman, care ghida barcile acum aproape 2.000 de ani și este considerat cea mai veche cladire din Marea Britanie. Plecam apoi spre Canterbury. Foarta multa lume considera ca minunata catedrala din oraș, care face parte din patrimoniul universal, este cea mai frumoasa din Europa, iar aleile medievale inguste, gradinile de pe malul apei și zidurile antice de aparare fac din Canterbury o minunație. Aveți timp sa descoperiți orașul plin de viața, cu studenți veseli și activi, și cu o multitudine de baruri, restaurante și magazine chic.

Ne indreptam spre domeniul Mountain Ephraim intins pe 4 hectare care ne incanta prin frumoasele sale gradini Edwardiene construite inca din 1900. Gazdele sunt primitoare si ne invita la ceai, au amenajat in bucatarie de vest un salon pentru servirea faimoasei bauturi.

Moment de ragaz (timp liber):

In Anglia ceaiul se bea cu seriozitate ceremonioasa, iar decorul și scenografia trebuie sa fie la inalțimea momentului. Iata de ce, mergem la conacul Mount Ephraim, proprietatea familiei Dawes de mai bine de 300 de ani, unde vom vizita gradina superba, apoi ne vom retrage in salonul de ceai pentru a savura in stil aristocratic o ceașca de ceai autentic, exact la ora 5 .

Seara ne cazam la un hotel din zona Kent.

Ziua 7. Kent – Sissinghurst Gardens

Program liber sau excursie opționala pentru a vizitagradina de basm din Sissinghurst. Aceasta a fost creata in anii 1930 de scriitoarea Vita Sackville-West și de soțul sau, Harold Nicolson, autor și diplomat. Este printre cele mai iubite gradini din Marea Britanie și din ce in ce mai mulți vizitatori ii trec porțile de la an la an. Gradina este foarte ingenios conceputa, ca o serie de „camere”, fiecare cu alte culori și tematica, separate prin garduri vii decupate și pereți de caramida roz. O zona speciala este The Purple Border, despre care unul dintre gradinarii care o intreține spune așa: „Deși Frontiera Purpurie poarta acest nume, nu este alcatuita numai din plante purpurii. Este un amestec inteligent de roz, bleu, liliachiu și purpuriu, cu un efect magic”. Ne intoarcem la hotelul nostru din zona Kent pentru cazare.

Ziua 8Kent – Castelul Hever – Chartwell – Londra

Mergem intr-un tur ghidat prin gradinile Castelului Hever. Fiecare dintre ele este diferita, de la cea plina cu un set uriaș de șah pana la cea cu plante aromatice sau la colecția impresionanta de statuete din cea italiana. Admirata zona cu trandafiri conține peste 4.000 de exemplare, iar aleea cu aluni atrage deopotriva vizitatori, cat și pasari pofticioase. Cea mai veche parte a castelului dateaza din 1270 și a devenit cunoscuta ca reședința a soției lui Henry al VIII-lea Anne Boleyn. Plecam apoi in Chartwell, unde au locuit Winston Churchill și soția lui timp de 40 de ani. Casa este inca la fel cum a fost atunci cand familia a locuit aici, iar imagini, carți și amintiri personale evoca grandioasa cariera și pasiunile acestei familii influente. Studioul gazduiește cea mai mare colecție de picturi a lui Churchill, care numara peste 500 de tablouri. Seara sosire in Luton și cazare la hotel.

Ziua 9. Zbor spre tara

Indragostiți iremediabil de gradinile și aromele Angliei, plecam cu avionul din Londra spre București.

Final Circuit Anglia 9 zile Avion

Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 35 pers.

Circuit Anglia 9 zile Avion

Excursii optionale:
* se achita la fata locului

  • Gradinile Wisley si Palatul Hampton Court- 40 EUR/pers.
  • Brighton – 40 EUR/pers
  • Sissinghurst – 40 EUR/pers

CONDITII OFERTA

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare OBSERVATII:– Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
– Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
– Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
– Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.