Home › Circuite turistice pe tari › Africa de Sud › Circuit Africa de Sud 14 zile

CIRCUIT AFRICA DE SUD 14 ZILE

PerioadaLoc in camera dublaSupliment de single
26.04.2020; 17.10.20202385 euro560 euro

ITINERARIU

Cape TownCapul Bunei Speranţe, Drumul Vinului Stellenbosch-Franschhoek, Johannesburg, Pretoria, Sandton, Gold Reef City, Mpumalanga, Pacul Naţional Kruger, Ruta Panorama, Canionul Blyde, Sun City

SERVICII INCLUSE

– Bilet de avion Bucureşti – Cape Town si Johanesburg – Bucureşti, zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica);
– Bilet de avion pe rute continentale Cape Town +- Johannesburg (1 piesă bagaj de cală inclus până la 20 kg, restul de kg se taxează la faţa locului pe aeroport);
– Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispozitie conform programului;
– 7 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*
– 4 nopţi de cazare cu mic dejun în hoteluri de 5*: 2 nopţi în Sandton şi respectiv 2 nopţi in Sun City;
– 7 prânzuri + 3 cine;
– Excursie la Capul Bunei Speranţe cu prânz inclus;
– Excursie pe Drumul Vinului Stellenbosch-Franschhoek cu degustări de vin, brânză şi prânz inclus;
– Excursie la Pretoria cu prânz inclus;
– Excursie la Gold Reef City;
– Program Safari în Lion and Safari Park Johannesburg;
– Safari de 1 zi cu prânz inclus în Parcul Naţional Kruger;
– Excursie pe Ruta Panorama cu prânz inclus;
– Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
– Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program ;
– Asigurare medicală de călătorie şi storno;
– Ghizi locali pe durata programului cu excepţia zilelor 12 şi 13;
– Conducător de grup român.
– Asigurare de insolventa/faliment a agentiei.

SERVICII NEINCLUSE

– 495 euro / taxe aeroport
– Taxă de viză Africa de Sud 60€ /pers.,
– Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);
– Excursiile opţionale pentru grup minim de 15 persoane;
– Alte servicii decât cele menţionate în program;
– Taxe de oraş, se achită la recepţia hotelurilor;
– Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

PROGRAM

Circuit Africa de Sud 14 zile

Ziua 1. Bucuresti – plecare
Ne intalnim la Aeroportul Otopeni, de unde zburam cu destinația Cape Town

Ziua 2. Istanbul – Cape Town

Aterizam in Cape Town. Sawubona! Bine ați venit! Acest oraș din extremitatea Sud-Vestica a Africii vibreaza simultan energiile a doua culturi – cea africana și cea europeana – și ne incanta cu nenumarate frumuseți naturale. Pornim explorarea printr-o ascensiune cu telecabina rotativa care ne ofera o panorama de 360 de grade, unica, asupra orașului. Dupa acest tur la inalțime o luam la pas prin cartierul Malay, unde putem admira Castelul Bunei Speranțe, Casa Parlamentului și gradinile orașului. Ne indreptam apoi spre malul oceanului, pe plajele Sea Point și Camp’s Bay, culminand cu Portul Victoria și apoi cu Alfred Waterfront, o zona plina de istorie, dar și un centru social și cultural extrem de viu. Seara ne vom retrage spre hotel, unde vom și cina.

Ziua 3. Cape Town – Capul Bunei Speranțe

Dupa micul dejun pornim calatoria spre un loc legendar, ce uimește prin caracterul retras și prin priveliștile sale uimitoare.

Vom dedica aceasta zi explorarii acestui loc incantator, plimbandu-ne de-a lungul coastei, vizitand Rezervația Naturala a Capului Bunei Speranțe și apoi trecand prin Hout Bay, una dintre cele mai pitorești rute din Africa de Sud. Avem ocazia de a face o scurta croaziera catre Insula Focilor, animale pe care le putem observa in mediul lor natural, alaturi de numeroase specii de pasari. Vom savura un delicios pranz din pește și fructe de mare proaspete, la un resturant local, apoi vom vizita coloniile de pinguini de pe plaja Boulders, una dintre atracțiile preferate ale turiștilor din intreaga lume. Continuam calatoria spre Cape Point, un loc unde se spune ca se intalnesc apele oceanelor Atlantic și Indian, oferind un peisaj magnific. Aici se afla Noul Far, care transmite cel mai puternic fascicul luminos din lume. De aici urcam cu funicularul la o inalțime ce ne ofera o priveliște panoramic spectaculoasa și daca avem noroc, putem vizita și gradinile botanice Kirstenbosch, considerate de unii drept cele mai frumoase din lume.

La lasarea serii ne intoarcem in Cape Town pentru a servi cina intr-un cadru tradițional.

Ziua 4. Cape Town – Drumul Vinului – Stellenbosch – Franschhoek

Ziua de azi ne va purta pe Drumul Vinului, spre Stellenbosch, unul dintre cele mai pitorești orașele din provincia Western Cape. Acesta este faimos in lumea intreaga pentru cladirile sale multicolore aranjate armonios, arhitectura olandeza cu influențe locale și, nu in ultimul rand, pentru podgoriile și vinurile sale, despre care se spune ca sunt cele mai bune din Africa de Sud.

Drumul Vinului Stellenbosch cuprinde 106 crame subterane, iar noi vom lua parte la o degustare de vinuri la una dintre ele, inainte de a savura un pranz cu specific local.

Continuam periplul bahic spre orașul Franschhoek, considerat capitala culinara a Africii de Sud. Aici se stabileau acum 300 de ani imigranții francezi ce au adus cu ei pasiunea pentru vinuri, dar și pentru mancaruri fine care pun in valoare buchetularomat al licorilor. Ne putem delecta și noi cu acestea vizitand una dintre podgoriile din zona. La sfarșitul zilei ne intoarcem la hotel.

Ziua 5. Cape Town

Aceasta zi este dedicata relaxarii. Dupa micul dejun puteți explora pe larg orașul Cape Town, sau puteți ramane la hotel pentru a va odihni și pentru a va bucura de facilitați.

Ziua 6. Cape Town – Johannesburg – Pretoria – Sandton

Dupa micul dejun zburam spre Johannesburg, de unde luam un autocar cu destinația Pretoria, capitala Africii de Sud. Acest frumos oraș este cunoscut și drept Orașul Jacaranda, datorita copacilor cu același nume. Vom lua pranzul la un restaurant cu specific local, dupa care vom incepe vizitarea orașului cu monumental Voortrekker, un impresionant edificiu de granit destinat marii migrații olandeze spre Estul și Nord-Estul Africii de Sud. Continuam cu Piața Catedralei, dominata de statuia lui Paul Kruger, președinte al statului in perioada 1883 – 1900. Piața este inconjurata de cladiri istorice, printre care cladirea Parlamentului și cea a Tribunalului. Urmatoarea oprire este la impresionantele Union Buildings, o capodopera arhitecturala a Africii de Sud. Aici, Nelson Mandela a fost investit in funcția de președinte, iar astazi putem admira inalta sa statuie din bronz. Destinația finala este Sandton, orașul bursei, o perla a rafinamentului, cu hoteluri, restaurante, magazine și cluburi de noapte deosebit deluxoase. Aici vom și innopta.

Ziua 7. Johannesburg – Gold Reef City – Lion and Safari Park

Astazi vom face o excursie la Gold Reef City, un parc tematic ce readuce la viața atmosfera orașului Johannesburg din timpul Goanei dupa Aur din secolul al XIX-lea. Construit pe locul unei foste mine de aur, parcul ne ofera o viziune asupra vieții minerilor din acele timpuri cand aurul era principalul motor al orașului. Aici vom viziona filme istorice despre exploatarea aurului și vom putea vizita case muzeu ce dau senzația unei incursiuni in trecut.

Dupa pranz, ne continuam aventura pornind spre Rezervația Naturala Lion and Safari Park, situata in nordul orașului Johannesburg. Ne imbarcam in mașini de safari și pornim intr-un tur al rezervației, unde vedem lei, hiene, girafe, zebre și antilope Impala. Dupa aceasta expediție ne indreptam spre hotel.

Ziua 8. Sandton – Mpumalanga – Parcul Național Kruger

Parasim fermecatorul Sandton și pornim catre provincia Mpumalanga, una dintre cele mai bogate in materie de atracții turistice. Aici descoperim Parcul Natural Kruger, unde avem din nou ocazia de a observa animale salbatice specifice zonei, precum leul, bivolul african, elefantul și rinocerul, adica grupul Big Five. Imensul parc se intinde pe o lungime de 352 km de-a lungul graniței cu Mozambic și pe o lațime de 64km. Aventura explorarii parcului va dura pana aproape de lasarea serii, cand ne vom retrage la hotel.

Ziua 9. Parcul Național Kruger

Astazi luam micul dejun la pachet, pentru a fi siguri ca avem destul timp sa exploram in amanunt Parcul Național Kruger. Ne imbarcam in jeepuri de safari și plecam in cautarea animalelor salbatice, in parcul cu cea mai mare biodiversitate din lume. Aici vom simți magia enigmaticei incremeniri a Africii. Vom vedea cu ochii noștri frumusețea cruda și nealterata care i-a vrajit atat de puternic pe primii exploratori. Avem ocazia sa vedem atat animalele din grupul Big Five, dar și Little Five – țestoasa-leopard, șoarecele-elefant, țesatorul bivolului, carabușul-rinocer și, bineințeles, leul furnicilor. Luam pranzul intr-un cadru de picnic și apoi continuam explorarea parcului, pana la apusul soarelui. Seara ne intoarcem la hotel, unde servim cina.

Ziua 10. Kruger

Descoperim o noua ruta celebra și spectaculoasa: Ruta Panorama. Un mic drum pe prin serpentine ne conduce spre Fereastra lui Dumnezeu, unde descoperim una dintre cele mai frumoase privelișt salbatice din lume.

Continuam cu Puțurile Norocul lui Bourke, un grup de puțuri naturale formate de-a lungul mileniilor prin forța apelor și a stancilor. Urmatoarea atracție uimitoare este Canionul raului Blyde, considerat una dintre minunile

Africii. De o frumusețe naturala rara, ofera panorame care taie respirația. Este al treilea marea canion din lume, cu o lungime de 50km. Cele Trei Rondavele, trei stanci imense sub forma unor case care vegheaza valea, sunt un loc foarte indragit de pasionații de panorame și fotografii. Savuram pranzul in zona, apoi pornim spre Johannesburg, unde vom ramane sa luam cina.

Ziua 11. Johannesburg – Sun City

Dupa micul dejun plecam spre Sun City, un complex luxos destinat odihnei și distracțiilor, unde ne vom petrece intreaga zi. Locul este deosebit de relaxant, datorita frumoaselor gradini botanice, terenurilor de golf, cazinourilor și hotelurilor luxoase, dar și restaurantelor și barurilor ce ofera mancaruri și bauturi fine. Vom ramane aici și in ziua urmatoare.

Ziua 12. Sun City

Zabovim și astazi in miraculosul Sun City. Orașul, creat dupa ideea unui singur om, este o manifestare a grandomaniei și kitschului pe de o parte și a confortului și sustenabilitații pe de alta parte. Orașul se bazeaza pe energie regenerabila și folosește mai multe tipuri de tehnologie prietenoasa cu mediul natural. Se spune ca aici Disneylandul a intalnit Egiptul Antic, pentru a crea versiunea africana a Vegasului. Ne putem relaxa sau ne putem ocupa ziua cu atracții și activitați din oraș, printre care amintim parcul acvatic și gradinile luxuriante.

Ziua 13. Sun City – Johannesburg

Parasim Orasul Soarelui si ne intoarcem spre Johannesburg, orasul cladit pe visuri de averi fabuloase, unde lacomia aurului dainuie din secolul al XIV-lea pana azi. Asezat la o altitudine de 1700m, Johannesburg este cel mai dezvoltat oras din stat, cu cea mai mare diversitate culturala, adapostind peste 6 milioane de locuitori. Incercam diverse perspective la inaltime asupra orasului, urcand pe acoperisul Turnului Carlton Center (223m), al Palatului de Justitie si al Centrului Anglo-American. Dupa servirea pranzului mai petrecem cateva ore cu program la dispozitie, dupa care ne indreptam spre aeroport, unde ne imbarcam in avion, urmand sa avem o escala in Istanbul si sa ajungem la Bucuresti a doua zi.

Bine de Stiut

 • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligatsa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.
 • Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau alparintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte lafrontiera).
 • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.
 • Obiectivele menționate in tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.
 • Agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana cu anuntarea prealabila a turistilor.
 • Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turistii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.
 • Asezarea in autocarele / microbuzele folosite in program se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua;
 • Se accepta partaj in camera dubla la inscriere, iar daca nu se inchide, se va plati suplimentul de single.

Acte necesare pentru obtinerea vizei:

– pasaport valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei, cu 2 pagini neștampilate consecutiv pentru viza; nu se accepta pasaport temporar

– formular viza scris cu litere mari de tipar, cu pix negru si semnat + 1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa)

– extras de cont recent (minim 2.000 USD sau echivalentul in lei sau euro, pe ultimele 3 luni): 2 exemplare originale de la Banca, cu stampila

– adeverinta de la locul de munca, din care sa reiasa functia, salariul si aprobarea concediului pentru perioada deplasarii in limba engleza (daca adeverinta este in limba romana, trebuie insotita de traducere legalizata in limba engleza) sau talon de pensie original

– posesorii de societati comerciale vor prezenta Certificatul Constatator eliberat de Registrul Comertului

– in cazul copiilor: adeverinta de elev, originalul si copie dupa certificatul de nastere, certificatul de casatorie al parintilor sau divort si acordul notarial al parintilor (traduse in limba engleza) / in cazul studentilor, adeverinta de student, tradusa in limba engleza si legalizata

– copie dupa cartea de identitate

– asigurare medicala obligatorie

– Prezenta personala la Consulatul Africii de Sud, in vederea depunerii actelor necesare vizei (la data si ora comunicate de agentie)

Grup minim 25 pers.

Pentru grupuri mai mici de 25 de persoane (intre 20 si 24 persoane) se percepe un supliment de 90 EUR/ pers.

Final Circuit Africa de Sud 14 zile

Note:

 • Oferta este calculata pe baza paritatii EUR/USD de 1/1,2; in situatia modificarii cu mai mult de 5% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a ajusta tariful.
 • In cazul neobtinerii vizei se retin penalizarile aferente serviciilor comandate la momentul aplicarii pentru viza.
 • Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si a taxei de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv de Ambasada; valoarea exacta a taxelor de aeroport va fi comunicata cu doua saptamani inaintea plecarii, odata cu emiterea biletelor de avion.

Termen de inscriere: Minim 4 saptamani inainte de data plecarii.