Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

PerioadaLoc in camera dublaSupliment de singleReducere copil 6-12 ani, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.
17.05.2020; 10.06.2020; 05.07.2020; 21.07.2020; 06.08.2020; 21.08.2020; 05.09.2020670 euro285 euro20 euro

ITINERARIU

Franta, Belgia, Germania, Budapesta, Viena , Salzburg , Munchen , Strasbourg , Reims , Paris , Versailles, Amboise, Chenonceau, Gent, Bruges , Bruxelles , Koln , Frankfurt , Rothenburg , Nurnberg , Regensburg , Melk

SERVICII INCLUSE

– Transport cu autocar / minubus clasificat, exceptie zilele 6 si 7, cu transportul public;
– 11 cazari la hotel de 2-4*
– 11 mic dejun;
– Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
– Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

SERVICII NEINCLUSE

– Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
– Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;
– Funicular in Salzburg, urcarea in Turnul Eiffel, transportul in Paris
– Asigurare medicala + storno;

PROGRAM

Circuit Franta Belgia Germania 12 zile Autocar

Ziua 1. București – Budapesta

Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania – Autogara Centrala – București, la ora 6.30 dimineața. Verifica lista cu orasele prin care tranzitam tara. Ajungem in cursul serii la Budapesta. Cazare in Budapesta.

Ziua 2. Viena -Salzburg

Plecam spre Viena, un important centru cultural al Europei, ce deține adevarate comori arhitectonice, moștenite de la Imperiul Habsburgic, a carui reședința a fost aici vreme de șase secole. Complexul Palatului Hofburg adapostește capela imperiala Burgkapel și celebra Școala Spaniola de Echitație, unde armasarii Lipizzaner executa figuri elegante, ca de balet. Metropola austriaca este o destinație fascinanta care poate rivaliza cu Parisul, Londra, Praga sau Roma, fiind vizitata anual de milioane de calatori. Iar calatorii cu experieța știu ca in preajma atracțiilor, palatelor și monumnetelor din Viena se aliniaza restaurante sofisticate și cafenelele a caror finețe o intalnim rar in alte locuri.

Moment de ragaz (timp liber):

Viena este faimoasa pentru restaurantele și cafenelele a caror finețe o intalnim rar in alte locuri. Prima cafenea s-a deschis aici inca din 1685, la inceput ca loc de degustare a faimoasei bauturi turcești, care se comanda dupa culoare. Chelnerul prezenta o tablie vopsita in 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzand unui anume tip de cafea.

Nu ezitați sa treceți pragul renumitei cafenele Schwarzenberg situata peKarntner Ring și sa incercati specialitați precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu puțin lapte; “Maria Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de portocale sau “Wiener Eiskaffe”- inghetata de vanilie cu cafea Mocca și multa frișca.

Parcurgem un scurt tur panoramic din autocar admirand pe rand: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea.

Lasam in urma Viena si ne indreptam spre Salzburg, orașul lui Mozart. Gluma care spune: „daca o cladire este baroca, lasați-o așa”, rezuma perfect acest oraș, unde gasim numeroase turnuri grațioase, o fortareața pe o culme amețitoare și munți de jur imprejur. Aici se afla Palatul Mirabell, care este inconjurat de o gradina minunata, plina de trandafiri. Va vindem un pont: strazile Salzburgului sunt pline de restaurante și rulote care servesc schnitzel și wurst delicioși! Dupa ce ne-am delectat cu bunatațurile locale ajungem in turul nostru pietonal in Domplatz – Piața Catedraleicare se gasește chiar in fața Domului din Salzburg și este ingradita de Palatul Residenz si de Manastirea Sf. Petru. Locul unde se gasește actuala Catedrala din Salzburg, a fost probabil un loc sfant folosit pentru ritualuri si sacrificii inca din perioada Celtica și Romana a orașului Salzburg.

Primul Dom a fost construit sub supravegherea Sf. Virgil, iar prima atestare vine inca din anul 774. In aceasta biserica a fost botezat Mozart, iar vasul de botez inca se mai pastreaza si este amplasat la intrarea in incinta. Ne indreptam spre hotel. Cazare in zona Salzburg.

Ziua 3. Munchen – Baden- Baden – Strasbourg

Pornim spre Munchen, un oraș al contrastelor, unde cafenelele cu alura mediteraneana se impletesc armonios cu berariile bavareze. Ne plimbam prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitand fermecatoarea Piața Marienplatz, unde se afla atat sediul vechi, cat și cel nou al Primariei. In Munchen se afla celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurata in secolul al XIX-lea, fiind considerata prima galerie de arta contemporana din Europa, Muzeul Național Bavarez, gazduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne indoim ca va va cuceri de la primele exponate.

Lasam in urma Bavaria și ne indreptam spre legendarul ținut Padurea Neagra, de unde izvoraște Dunarea și unde s-au nascut numeroase povești nemțești. Cel mai inalt varf, Feldberg, vegheaza de la cei 1.493 metri ai sai podgoriile care acopera dealurile. Ne oprim in Baden-Baden, orașul de langa Padurea Neagra ce ne intampina cu cladiri vechi cu coloane și vile art nouveau așezate pe dealuri. Acest loc este recunoscut pentru numarul mare de bai termale, dar și pentru celebrul sau cazino cu arhitectura ce amintește de Versailles.

Continuam pe drumuri pitorești și ajungem in Franța. Ne indreptam spre hotelul nostru din zona Strasbourg pentru cazare.

Ziua 4. Strasbourg – Reims – Paris

Dupa micul dejun incepem vizita in Capitala Alsaciei. Cu catedrale gotice, casuțe colorate și canale mici traversate de poduri, Strasbourg formeaza un tablou scos din Frații Grimm, iar Catedrala Notre-Dame ne duce și ea cu gandul la basme. Palatul Rohan, un Versailles in miniatura, este un complex de muzee, acoperind subiecte precum arheologia, arta clasica, dar și cea decorativa.

Moment de ragaz (timp liber):

Bucataria franceza nu inceteaza sa fascineze, cu precadere pe europeni și pe americani, dar nu numai. Faimoși pentru branzeturi, vin și pentru preparate sofisticate, francezii se simt onorați de interesul mare fața de mancarea lor. Avand un meniu extrem de divers, vom evita sa va limitam opțiunile prin recomandari și va vom sfatui sa alegeți orice va starnește curiozitatea. Nu veți regreta!

Parasim Strasbourgul si mergem la Reims, unde se afla comori arhitecturale bine pastrate. Aici vedem impozanta Catedrala Notre-Dame, unde au fost incoronați regii Franței. Turnurile sale sculptate in detaliu sunt decorate cu ingeri și garguie care pazesc orașul de aproape 1.000 de ani. Pe latura sudica a catedralei se afla Palais du Tau, sediul arhiepiscopului de Reims si locul unde viitorii regi stateau inainte de incoronare. La est, in dreptul catedralei si al Palatului Tau (numit asa de la litera T – tau, in greceste – pentru ca planurile palatului erau de aceasta forma) este un frumos parc, decorat cu splendide flori. Amintim faptul ca, impreuna cu Manastirea Saint-Remi si Palatul TauCatedrala Notre Dame din Reims a fost inscrisa in anul 1991 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Spre seara ne indreptam spre Paris, capitala Frantei. Cazare la hotel la Paris.

Ziua 5. Paris – Palatul Versailles

Parisul nu are nevoie de nicio prezentare: indiferent ca ești la prima sau la a zecea vizita in Orașul luminilor, te simți de fiecare data acasa. Sa fie datorita imaginilor atat de cunoscute descrise in filme, carți sau tablouri? Sa fie datorita bulevardelor largi, a cafenelelor șarmante, a frumoaselor cladiri haussmaniene, a parcurilor ingrijite sau a atmosferei unice, pline de romantism? Fiecare dintre cei peste 15 milioane de turiști care vin anual in capitala Franței are propriul sau motiv! Astazi vom descoperi o parte dintre comorile Parisului printr-un tur panoramic de oras: cartierul de zgarie nori La DefenceL’Arc de Triomphe, Palais de Chaillot, Tour Eiffel, Scoala Militara, Domul Invalizilor, Podul Alexandru al III-lea, Grand Palais, Petit Palais, Champs Elysees, Place Concorde. Apoi deplasare pe langa Opera Garnier, Galeriile Lafayette, catre Moulin Rouge si Place Pigalle.

Cei care doresc, pot opta astazi pentru o excursie la Palatul Versailles. Impresionanta reședința a lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare, este situata la mai puțin de 20 de kilometri de Paris. Vizitatorii vor admira parcul uriaș unde se pot vedea Fantana lui Apollo, Fantana Latona, Oranjeria sau Pavilionul Belvedere, construit pentru Maria Antoaneta, dar și apartamentele regale din interiorul Palatului, somptuos decorate, impresionanta Sala a oglinzilor sau colecția de tablouri inestimabile. Intoarcere in Paris. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 6. Paris – L’Ille de la Cite – Montmartre

Dupa micul dejun, incepem explorarea orasului utilizand transportul public: L’Ille de la Cite, inima istorico-spirituala a Parisului, cu impozanta Catedrala Notre Dame si Palatul de Justitiecu delicata Sainte Chapelle. Apoi traversam intr-un tur pietonal Cartierul Latin spre Universitatea SorbonaPantheon si Gradinile Luxembourg.

Moment de ragaz (timp liber):

Nu te sfii sa intri intr-una dintre miile de brutarii ale Parisului numite boulangeries, și sa te bucuri de unul dintre simbolurile culinare ale Franței – croissant au beurre. Mic dejun preferat al francezilor, croasantul cu unt este un adevarat rasfaț culinar atunci cand este proaspat scos din cuptor și este preparat dupa rețeta tradiționala.

Timp liber in renumitul cartier Montmartre pentru a admira impozanta Bazilica Sacre Coeur si pitoreasca Place du Tertre. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Seara, cei care doresc pot opta pentru o croaziera pe Sena cu o ambarcațiune tipic pariziana, numita bateaux mouches . In timpul croazierei putem admira Turnul Eiffel, Grand Palais, Place de la Concorde, Muzeul Orsay, Gradinile Tuileries, Muzeul Luvru, Academia Franceza și Cartierul latin. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 7. Valea Loarei– Amboise – Chenonceau

Timp liber in Paris sau excursie opționala pe Valea Loirei. Vom explora una dintre cele mai frumoase și faimoase zone ale Franței, Valea Loarei, supranumita și ”gradina Franței”. Taram al artei și al istoriei, cu un peisaj mirific, strabatut de ape limpezi, Valea Loarei iși vrajește vizitatorii cu somptuoase palate renascentiste, cu cetați și turnuri medievale, castele ca in basme, ferme fortificate, biserici, manastiri și catedrale. Vom avea ragazul necesar pentru a vizita doua dintre cele mai frumoase și admirate castele de pe Valea Loarei: Castelul Chenonceau, așezat maiestuos pe raul Cher. Acest superb castel este cunoscut și sub numele de ”castelul femeilor”, din pricina personajelor istorice feminine care și-au lasat amprenta asupra lui, dintre care le amintim pe Caterina de Medici sau Diane de Poitiers. Cea de-a doua oprire o facem la Castelul Amboise, construit in stil renascentist și amplasat pe platoul inalt care domina centrul Vaii Loarei, pastrand neștirbita mareția secolelor trecute. Castelul Amboise comunica printr-un pasaj subteran cu elegantul conac Clos Luce, aflat la 500 de metri, locul unde celebrul inventator, arhitect și pictor Leonardo da Vinci și-a petrecut ultimii ani din viața și a ales sa fie inmormantat. Spre seara ne indreptam spre Paris pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 8. Paris – Gent – Bruges – Bruxelles

Dupa micul dejun ii spunem ”au revoir” frumosului Paris (și ii promitem ca ne vom revedea cat de curand) și ne indreptam spre Gent care a primit supranumele Perla Flandrei datorita influențelor flamande, canalelor sale romantice și strazilor medievale. Ajunsi in centrul vechi al orasului privirile ne sunt atrase de cladirea Primariei, Turnul cu Ceas Belfort, superbul Gravensteen (Castelul Contelui) și Catedrala St. Bavo in interiorul careia se afla Adoratia mielului mistic – capodopera lui Jan van Eyck.

Plecam spre Bruges, fosta capitala a Culturii Europene in 2002 ,un loc special pentru iubitorii de arta și cultura.

Centrul istoric al orasului a fost inclus in patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. S-au pastrat nu doar modelul stradal medieval ci și rețeaua de canale și arhitectura gotica specifica nordului Europei și a Tarilor de Jos. Descoperim aici Biserica Notre Dame cu faimoasa statuie realizata de Michelangelo –“Madonna cu Pruncul” care i-a fost donata in 1514, de catre un negustor bogat, Piata Markt cu clopotnița, Piața Primariei.

Moment de ragaz (timp liber):

Pregatiți aparatele foto și surprindeți peisaje fabuloase de la bordul vasului de croaziera care strabate canalele orașului. Nu este de ocolit nici Muzeul Ciocolatei. Daca nu sunteti hotarati ce sortiment va place, incercați mostrele care va sunt oferite spre degustare in multe din ciocolateriile aflate peste tot in oras, aveti de unde alege: de la ciocolata alba, cu lapte, sau neagra, la praline, cu fructe trase in ciocolata pana la ciocolata cu busuioc, sare, piper sau curry. Delicios!

Ne indreptam spre Bruxelles, capitala Belgiei . Cazare la hotel in Bruxelles.

Ziua 9. Bruxelles – Koln – Koblenz

Descoperim farmecul inegalabil al capitalei belgiene inca de dimineața. Fațadele art-nouveau se invecineaza cu cladiri de beton din anii 1960 și palatele regale din secolul al XIX-lea contrasteaza interesant cu sticla care domina construcțiile noi. Ne plimbam prin Grand Place, inclusa de UNESCO in lista patrimoniului mondial si una dintre cele mai frumoase piețe ale Europei, inconjurata de cladiri vechi de sute de ani, și mergem la cumparaturi in faimoasele galerii St. Houbert. Vedem Catedrala St. Michel, o perla arhitectonica gotica, Piața Spaniei și nu plecam fara sa ii facem o vizita simbolului orașului – Manneken Pis, o statuie amuzanta din bronz, care a devenit faimoasa in intreaga lume. Atomium este un alt simbol al orașului și este inclus in lista de obiective turistice din Bruxelles. Construcția ce are forma unui atom iși are locul intre arta sculpturii și cea a arhitecturii, dand impresia de edificiu futurist, bizar. Atomul de fier de 103 metri inalțime a fost construit pentru Expoziția Internaționala din 1958. Sferele sunt interconectate prin tuburile in care se afla scari și lifturi, iar inauntrul lor se afla un muzeu.

Parasim Belgia si ne indreptam spre Germania. Ajungem in Koln, cea mai veche dintre localitațile mari ale Germaniei. Orașul are surprize pentru toata lumea, de la pasionații de sport, la cei care apreciaza ciocolata. Admiram maretia impresionanta a Catedralei, cu ale sale creneluri sculptate minuțios. Superlativele sunt darnice cu acest lacaș: este cea mai mare biserica din Germania, este considerata a fi și cea mai mare din Europa de Nord, și una dintre cele mai mari din lume dar si cea mai vizitata cladire din intreaga Germanie.

Moment de ragaz (timp liber):

Koln se mandrește cu peste 30 de muzee de anvergura, printre care se numara un “delicios” Muzeu al Ciocolatei, dar si Muzeul Parfumurilor, fondat de Johann Maria Farina, cel care a inventat apa de colonie. Totusi, cel mai interesant este Muzeul Ludwig, aflat intr-o cladire modernista, chiar in spatele Domului. Galeria a fost numita dupa faimosul ciocolatier Peter Ludwig, care a donat institutiei 350 de opere de arta moderna.

Ne continuam drumul spre Koblenz. Cazare la o frumoasa pensiune din zona Koblenz.

Ziua 10. V. Rinului -Frankfurt- Rothenburg-Nurnberg-Regensburg

Traseul pana la Frankfurt urmeaza minunata Vale a Rinului cu legendara Stanca Lorelei, situata pe malul estic al fluviului si avand o inalțime de 132 m. Lorelei este cantata in balade, ea fiind o zana, care ademenea cu cantecul ei pe navigatori. Pe langa glasul ademenitor și frumusețea ei, zana mai avea un par lung blond stralucitor pe care-l pieptana cu un pieptene de aur. Aceste lucruri vrajeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Ajungem in Frankfurt, un oraș modern care a reușit sa integreze perfect elementele arhitecturale moștenite de-a lungul secolelor in peisajul urban modern și futurist. Un simbol al orașului sunt zgarie-norii care brazdeaza cerul și dau locului un aer fermecator. Admiram Catedrala Sf Bartolomeu cu turnul sau gotic de 95 m si Piața Romerberg, cea mai frumoasa din oraș, ne dezvaluie o frantura din aspectul cetații din Evul Mediu, datorita caselor colorate cu poduri din lemn. In Frankfurt se afla și casa unde a locuit renumitul poet german Goethe pana in 1795, transformata in prezent in muzeu.

Calatoria noastra continua spre Rothenburg ob der Tauber, o destinație turistica de top. Vedem rețeaua de strazi pietruie, casele inalte și pereții fortificați.

Moment de ragaz (timp liber):

Atențiune dulce națiune! Urmeaza cel mai dulce moment al zilei. Haideți sa ne ocupam locurile la mese și sa așteptam farfuriile. Germknodel nu este doar un desert fabulos, este o adevarata placere sa te uiți la el, ca un obiect de arta abstracta. Insa gustul sau este de un realism incantator. Galuștele maiestrite din albuș de ou, zahar și unt, umplute cu gem delicios de prune, sunt fierte la aburi.

Cat sunt inca fierbinți, se pun pe farfurii și se adauga peste ele o crema fina de vanilie, apoi sunt desavarșite presarand peste ele semințe de mac. Un deliciu ce ne va aminti mereu de Germania

Ajungem in Nurnberg, al doilea oraș ca marime al Bavariei și capitala neoficiala a Franconiei. Acest loc este plin de energie, are o viața de noapte intensa, iar berea bruna este la loc de cinste in barurile și restaurantele locale. Vedem Catedrala St. Sebald, cea mai veche biserica de aici, care a fost construita din gresie in secolul al XIII-lea și al carei exterior este plin de sculpturi și simboluri religioase. Seara ne cazam la un hotel din zona Regensburg.

Ziua 11. Regensburg – Passau – Melk – Budapesta

Continuam periplul pe teritoriul german cu o vizita in pitorescul Regensburg. Elementul central de atractie este Domul, monument reprezentativ al arhitecturii gotice din Bavaria. Partea orașului situata la sud de Dunare a avut in epoca romana numele Castrum Regina (castrul de pe raul Regen – de unde și numele orașului). Dunarea era in acel timp granița de nord a Imperiului Roman, fapt pentru care partea de pe malul nordic al Dunarii nu a facut parte din imperiu. Centrul istoric vechi și ostrovul Stadtamhof au fost inscrise in 2006 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Ne indreptam spre Passau , cunoscut si sub numele de Dreiflussestadt („Orașul celor trei rauri”), datorita faptului ca la Passau se intalnesc trei rauri: Dunarea, Inn și Ilz. Mergem si noi la punctul de belvedere pentru a admira confluenta celor trei rauri, iar pe malul de sus al Dunarii admiram cele aproxinativ 40 de biserici si catedrale care vegheaza deasupra orasului. Zona este plina de ambarcatiuni de toate soiurile, multe turistice care pot ajunge la Mainz sau la Viena.

Plecam la Melk, loc ințesat de bijuterii ale arhitecturii, cea mai prețioasa fiind Abația Melk, ridicata in 1089 pe un deal stancos ce troneaza deasupra Dunarii. Ne continuam calatoria noastra spre Budapesta, care ascunde minunații la fiecare pas. Capitala Ungariei are suficiente cladiri baroce, neoclasice, eclectice și art nouveau cat sa satisfaca pe toata lumea. Vom descoperi mai multe locuri interesante, așa ca parcurgem capitala de pe Dunare intr-un scurt tur panoramic de autocar: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf. Stefan. Ne oprim pentru o scurta sedinta foto in Piata Eroilor, situata intre partea de sus a Bulevardului Andrassy și intrarea in Parcul orașului (Varosliget). Piața Eroilor și Bulevardul Andrassy au fost inscrise de UNESCO in patrimoniul mondial. Piața este organizata in jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor in campia Panoniei. Ne indreptam spre hotelul nostru din Budapesta.

Experiența: ritm și gusturi tradiționale

Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum suna pentru tine “Seara de Crama“? (optional). Te invitam la Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seara impreuna. Crama ofera vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorba și de depanat amintirile proaspete din vacanța. Inainte de a incheia, trebuie musai amintit desertul care se gasește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respecta: somlуi galuska, adica un pandispan pufos, glazurat cu crema de ciocolata si frisca batuta. In timp ce ne delectam cu cina festiva, ne hranim și inimile cu programul folcloric de dans și muzica tradiționala. Destula vorba! Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam numere de telefon și sa celebram prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie și nu-i exclus sa mai fim și altadata!

Seara ne reintoarcem la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.

Ziua 12. Budapesta – Bucuresti

Plecam din Budapesta spre Romania, cu amintiri de poveste și suveniruri pentru cei dragi.

Final Circuit Franta Belgia Germania 12 zile Autocar

Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2019:

  • Budapesta– Hotel Bara 3*
  • Zona Salzburg– Hotel Hubertushof 3*
  • Zona Strasbourg– Hotel Majestic Alsace 3*
  • Paris– Hotel Ibis Paris La Villette Cite Des Sciences 3*
  • Bruxelles– Hotel Ibis Bruxelles Airport 3*
  • Zona Konlenz– Hotel Weiland 3*
  • Zona Regensburg– Hotel Dream Inn Regensburg 3*

*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

Punctele de Imbarcare gratuita: (autocar sau microbus): * se rezerva doar la inscriere

BUCURESTI Autogara Centrala – București 06.30
PITESTI Petrom iesire Pitesti Est 07.30
RM.VALCEA Petrom iesire Pasarela Nord 09.00
SIBIU Petrom Obor Calea Surii Mari 12.00
SEBES Rompetrol iesire Lancram 12.30
DEVA McDonald’s GARA 14.30
TIMISOARA Benzinaria Gazprom Dumbravita 16.30
ARAD Benzinaria OMV Calea Timisorii 17.30

Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic.

Punctele de imbarcare/debarcare CONTRA COST: (autocar sau microbus): * se rezerva doar la inscriere

PLOIESTI 5 EUR / sens/ pers. Petrom METRO 07.30
CAMPINA 6 EUR / sens/ pers. Casa Bucur-Popas Km 92 08.00
SINAIA 8 EUR / sens/ pers. GARA C.F.R SINAIA 08.30
BRASOV 10 EUR / sens/ pers. McDonald’s Cal. Bucuresti 09.30
CLUJ 10 EUR / sens/ pers. Parcare Sigma Zorilor 10.00
*CONSTANTA 12 EUR / sens/ pers. Gara Centrala 00.45
*MEDGIDIA 12 EUR / sens/ pers. Restaurant Balada 01:15
*CERNAVODA 12 EUR / sens/ pers. Gara CFR Cernavoda 01:30
*FETESTI 10 EUR / sens/ pers. Peco (intrare oras) 01:45
*BUZAU 10 EUR / sens/ pers. McDonald`s 03.00
*BRAILA 12EUR / sens/ pers. Billa – Calea Buzaului 01.30
*GALATI 12 EUR / sens/ pers. McDonald’s 01.00
*FOCSANI 10 EUR / sens/ pers. Benzinaria LUKOIL, centru 02.00
*RAMNICU SARAT 12 EUR / sens/ pers. la Turist 02.30
* IASI 17 EUR / sens/ pers. Lidl (vis-a-vis Iulius Mall) 22.30
*PIATRA NEAMT 17 EUR / sens/ pers. McDonalds – 1 Mai 00.00
*ROMAN 17 EUR / sens/ pers. Hotel Roman 00.30
*BACAU 15 EUR / sens/ pers. Parcare stadion 01.30
* ADJUD 15 EUR / sens/ pers. Parcare restaurant Atlantic 02.00
* BARLAD 17 EUR / sens/ pers. Gelaprod 01.00

Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 – 3 zile inainte de plecare) si sunt LIMITATE in functie de capacitatea maxima a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).

Pentru mai putin de 4 pers. /sens, turistii pot accepta suportarea diferentei de pret sau li se restituie sumele achitate pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea in circuit, nu implica si efectuarea transferului pentru retur, daca nu este intrunit numarul minim de 4 pers. /sens.

Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic.

Circuit Franta Belgia Germania 12 zile Autocar

Excursii optionale
*se rezerva la fata locului
Excursie Valea Loirei- 45 EUR/pers.
Croaziera pe Sena – 20 EUR/pers.

Crama Borkatakomba-25EUR/pers

Trebuie sa vezi:

Muzeul Luvru este la piece de resistance a oricarei vizite la Paris. Cu trei aripi distincte, patru etaje și peste 35.000 de opere de arta – de la antichitați mesopotamiene, egiptene sau grecești pana la opere celebre cum ar fi celebra Monalisa a lui Leonardo da Vinci, Luvrul este cel mai vizitat muzeu din lume, peste 7 milioane de turiști calcandu-i pragul in fiecare an.

Nu parasi Parisul fara sa faci macar o scurta plimbare in Gradinile Tuileries, cel mai vechi și important parc parizian. Creat in 1564, din dorința Caterinei de Medici, Gradinile Tuileries sunt locul in care parizienii vin sa se plimbe, sa se relaxeze sau pur și simplu sa citeasca, stand pe unul dintre scaunele metalice tipice, devenite un simbol al Parisului.

In Catedrala Notre Dame din Reims, oraș din nord estul Franței, s-au ținut timp de un mileniu slubele de incoronare ale suveranilor Franței. Dar puțini sunt cei care știu ca in interiorul Catedralei pot vedea cateva vitralii superbe realizate de celebrul pictor Marc Chagall. Nu le rata!

Palatul Versailles este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Franța și se afla in Patrimoniul Universal UNESCO ce incanta privirile tuturor iubitorilor de istorie și cultura.

Reședința regilor Franței incepand cu Ludovic al XIV-lea, continuand cu Ludovic al XV-lea și al XVI-lea, palatul este un important simbol al monarhiei franceze. A devenit muzeu incepand cu anul 1837, fiind renumit și prin faptul ca in Sala Oglinzilor a fost semnat Tratatul de la Versailles ce a pus capat in mod oficial Primului Razboi Mondial.

Catedrala Magilor sau Domul din Koln este o cladire impresionanta si o adevarata bijuterie arhitectonica, precum si un important loc de pelerinaj. Aici, de peste 800 de ani, sunt adapostite moastele celor 3 Magi care s-au inchinat Pruncului Iisus in Betleem. Catedrala din Koln este un punct obligatoriu intre destinațiile ce trebuie sa le bifezi in viața.

Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 35 pers.

CONDITII OFERTA

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare OBSERVATII:– Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
– Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
– Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
– Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.