Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

PerioadaLoc in camera dublaSupliment de singleReducere copil 6-12 ani, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti
15,06.2020; 05,07.2020; 22.07.2020; 09,08.2020; 16.08.2020; 31.08.2020694 euro365 euro35 euro

ITINERARIU

Albionul şi Nestematele Beneluxului, Viena, Salzburg, München, Heidelberg, Luxembourg, Haga, Amsterdam, Rotterdam, Anvers, Canterbury, Londra, Greenwich, Windsor, Oxford, Stratford, Bruges, Bruxelles, Köln, Valea Rinului, Frankfurt , Praga

SERVICII INCLUSE

– Transport cu autocar/minibus clasificat, exceptie ziua 7 (contra cost cu transportul public);
– 13 cazari la hoteluri de 2-4* si din lantul Travelodge;
– 13 mic dejun;
– Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
– Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

SERVICII NEINCLUSE

– Taxele de traversare a Canalului Manecii – 50€ / pers (se achita la inscriere)
– Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
– Excursiile optionale pentru grup minim de 30 de persoane;
– Vaporasul in Amsterdam, Bruges si Londra;
– Transportul local in Londra si Amsterdam
– Asigurare medicala + storno;

PROGRAM

Circuit Benelux 14 zile Autocar

Ziua 1. București – Budapesta

Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania – Autogara Centrala – București, la ora 6.30 dimineața. Verifica lista cu orasele prin care tranzitam tara. Ajungem in cursul serii la Budapesta. Cazare in Budapesta.

Ziua 2. Budapesta – Viena – Salzburg

Plecam spre Viena, un important centru cultural al Europei, ce deține adevarate comori arhitectonice, moștenite de la Imperiul Habsburgic, a carui reședința a fost aici vreme de șase secole. Complexul Palatului Hofburg adapostește capela imperiala Burgkapel și celebra Școala Spaniola de Echitație, unde armasarii Lipizzaner executa miscari elegante, ca de balet. Pe langa acestea, este de datoria oricarui calator sa faca turul muzeelor vieneze. Metropola austriaca este o destinație fascinanta care poate rivaliza cu Parisul, Londra, Praga sau Roma, fiind vizitata anual de milioane de calatori. Iar calatorii cu experieța știu ca in preajma atracțiilor, palatelor și monumnetelor din Viena se aliniaza restaurante sofisticate și cafenelele a caror finețe o intalnim rar in alte locuri.

Moment de ragaz:

Viena este faimoasa pentru restaurantele și cafenelele a caror finețe o intalnim rar in alte locuri. Prima cafenea s-a deschis aici inca din 1685, la inceput ca loc de degustare a faimoasei bauturi turcesti, care se comanda dupa culoare. Chelnerul prezenta o tablie vopsita in 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzand unui anume tip de cafea.

Nu ezitati sa treceti pragul renumitei cafenele Schwarzenberg situata peKarntner Ring si sa incercati specialitati precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu putin lapte ; “Maria Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de portocale sau “Wiener Eiskaffe”- inghetata de vanilie cu cafea Mocca si multa frisca.

Parcurgem un scurt tur panoramic din autocar admirand pe rand: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea.

Lasam in urma Viena si ne indreptam spre Salzburg, orașul lui Mozart. Seara cazare la o pitoreasca pensiune din zona Salzburg.

Ziua 3. Salzburg – Munchen – Heidelberg

Gluma care spune „daca o cladire este baroca, lasați-o așa” rezuma perfect orasul Salzburg, unde gasim numeroase turnuri grațioase, o fortareața pe o culme amețitoare și munți de jur imprejur. Aici se afla Palatul Mirabell, care este inconjurat de o gradina minunata, plina de trandafiri. Va vindem un pont: strazile Salzburgului sunt pline de restaurante și rulote care servesc schnitzel și wurst delicioși! Dupa ce ne-am delectat cu bunataturile locale ajungem in turul nostru pietonal in Domplatz – Piata Catedraleicare se gaseste chiar in fata Domului din Salzburg si este ingradita de Palatul Residenz si de Manastirea Sf. Petru. Chiar deasupra ferestrei principale de la Sf. Petru se poate vedea desenata o fata care are o grimasa spre Residenz – Palatul Printului Arhiepiscop. Aceasta a fost facuta pentru arata oamenilor ca marele staret de la Manastirea Sf. Petru isi poate permite sa se lege de Printul Arhiepiscop al Salzburgului. Primul Dom a fost construit sub supravegherea Sf. Virgil, iar prima atestare vine inca din anul 774. In aceasta biserica a fost botezat Mozart.

Ne continuam drumul spre Munchen. Ne plimbam prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitand fermecatoarea Piața Marienplatz, unde se afla atat sediul vechi, cat și cel nou al Primariei,

In Munchen se afla celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurata in secolul al XIX-lea, fiind considerata prima galerie de arta contemporana din Europa, Muzeul Național Bavarez, gazduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne indoim ca va va cuceri de la primele exponate. Pornim apoi spre cel mai vechi și faimos oraș universitar al Germaniei, Heidelberg. Admiram Castelul Heidelberg, cu impresionanta sa arhitectura renascentista. In incinta castelului se afla cel mai mare butoi de vin din lume, care are o capacitate de 220.000 de litri. Cazare in zona Mannheim.

Ziua 4. Heidelberg – Luxembourg – Haga

Plecare spre Luxembourg, unde vom admira Palatul Ducal – reședința oficiala a Marelui Duce de Luxembourg, Piata Guillaume al II-lea, Catedrala Notre – Dame – o catedrala romano-catolica ce a servit in trecut ca biserica iezuita. Centrul vechi al orașului Luxembourg reușește sa ne cucereasca in timp ce ne plimbam pe stradutele pavate cu piatra cubica, printre zidurile cladirilor vechi in stil medieval. Plecam mai departe spre Haga, orasul regal, unde admiram Palatul Pacii si Parlamentul. Seara cazare la hotel in zona Haga.

Ziua 5. Amsterdam – Rotterdam – Haga

Urmatorul oraș de pe lista este Amsterdamul, supranumit si “ Venetia Nordului” un oraș pictoresc, cu cladiri colorate ce se intind ordonate pe marginile canalelor traversate de poduri de piatra. Incepem turul de oras cu Rijkmusesm sau Muzeul Van Gogh si Centrul de prelucrare a diamantelor Coster DiamondsAjungem si in Piața Dam – cel mai popular punct de intalnire al locuitorilor orașului. Timp liber la dispozitie sau optional minicroaziera pe canale, cel mai bun mod de a gusta farmecul orasului.

Rotterdam ne așteapta, asa ca inainte de a ne intoarce la hotel, mai facem o oprire și in acest oraș splendid considerat cel mai mare port din Europa. Incepem turul pietonal in centrul vechi admirand Catedrala – Grote Sint Laurenskerk si apoi privirile ne sunt atrase de casele cub, proeicte rezidentiale indraznete.

Seara sosire si cazare in zona Haga.

Ziua 6. Haga – Anvers – Canterbury – Londra

In aceasta dimineața parasim Haga pentru a pleca spre Anvers, unde ne oprim pentru a descoperi Grote Markt, cu Primaria si Catedrala (cea mai importanta din Belgia) si centrul istoric al orasului lui Rubens. Ne indreptam spre Calais de unde ne imbarcam pe ferry si traversam Canalului Manecii. Ajunsi pe malul celalalt facem o prima oprire la Canterbury, un oraș din comitatul Kent al Angliei, ce a fost locuit inca din perioada preromana și se afla in prezent pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Facem o plimbare pe straduțele orașului, admiram Catedrala Canterbury, Dupa o zi lunga și obositoare, ne indreptam spre hotelul din Londra pentru a ne recapata puterile.

Ziua 7. Londra – capitala de pe Tamisa

Astazi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au facut Londra faimoasa. Printre acestea se numara: Big Ben, turnul cu ceas construit in 1859Palatul Westminster, care gazduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscuta biserica londoneza, unde sunt incoronați regii și reginele Marii Britanii și Palatul Buckingham, reședința principala a Casei regale britanice. Admiram impresionanta arhitectura a Catedralei St. Paul – o biserica anglicana situata pe colina Ludgate Hill, trecem prin faimoasa piața Piccadilly Circus – un loc preferat deopotriva de londonezi și de turiști pentru cumparaturi, admiram Palatul și Gradinile Kensington.

Moment de ragaz:

Londra trebuie vazuta seara de la inalțime și admirata ca o nestemata sclipitoare in toata mareția ei, așa ca trebuie sa completam turul Londrei urcand la 135 m inalțime pe faimoasa roata London Eye, a doua ca inaltime din lume, care se numara printre cele mai importante atracții ale Londrei și servește ca simbol al ei. Aventureaza-te spre cer și privește peisajul panoramic al unei Londre așa cum nu ai mai vazut-o pana acum.

Timp liber, sau optional deplasare catre Greenwich, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, in anul 1997. Meridianul Zero sau meridianul Greenwich este meridianul care traverseaza observatorul Greenwich. El a fost determinat in anul 1884 la o conferința geografica internaționala, meridianul intersecteaza ecuatorul legand cei doi poli, el desparte emisferele de est și vest. Acum aveti ocazia sa fiti in acelasi timp cu un picior in emisfera estica si cu un picior in emisfera vestica! Tot aici se afla si Observatorul Astronomic Regal, fondat in anul 1675, ce face parte azi din Muzeul Marinei și expune o colecție impresionanta de telescoape și alte instrumente interesante folosite in astronomie. Seara intoarcere pentru cazare la acelasi hotel din Londra.

Ziua 8. Londra

Azi dedicam o intreaga zi explorarii orasului utilizand transportul public: St James Park, National Gallery, Tower Bridge, Turnul Londrei, Muzeul figurilor de ceara – Madame Tussaud’s, British Museum si nu in ultimul rand Palatul Buckingham.

Moment de ragaz:

Nu ocolii momentul schimbarii garzii de la Palatul Buckingham! Garzile regale, cu celebrele lor caciuli din blana de urs, au un program bine stabilit, atragand grupuri impresionante de turiști din lumea intreaga. Vei ințelege la fața locului de ce este aceasta ceremonie atat de fascinanta!

Timp liber la dispozitie in zona comerciala Trafalgar Square, Picadilly Circus, Covent Garden. Optional plimbare cu vaporasul pe Tamisa. Seara, intoarcere pentru cazare la acelasi hotel din Londra.

Ziua 9. Londra – Windsor – Stratford – Oxford

Timp liber in Londra sau excursie optionala la Windsor. Castelul Windsor este cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume, locul unde Regina Elisabeta a II-a iși petrece frecvent weekendurile. Vizitatorii pot admira aici o parte din apartamentele regale, decorate cu obiecte de arta de o valoare inestimabila, Capela Saint George, o bijuterie arhitectonica din secolul XVI, unde se afla și mormintele a 10 monarhi britanici, și celebra casa de papuși a Reginei Maria, o creație unica in lume, admirata pentru detaliile sale de o finețe incredibila, printre care ascunde și o copie a coroanei regale, de doar un centimetru, cu diamante și pietre prețioase veritabile. Dupa vizita la Castelul Windsor ne indreptam spre Stratford –upon –Avon, locul nasterii al inegalabilul Shakespeare.

Moment de ragaz:

”Cand ești la Roma, poarta-te ca romanii!” se traduce in calatoria noastra un pic diferit: ”Cand ești la Londra, nu sari peste ceaiul de la ora 5!” Ei bine, aceasta tradiție britanica trebuie luata 100% in serios pentru ca este unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei. Toata lumea se oprește din agitația zilei și se delecteaza cu un ceai fierbinte, fie el cu lapte sau fara, insoțit de cateva gustari: tartine, biscuiți, brioșe sau scones (un soi de painici de origine scoțiana).

Ne vom incheia excursia cu o vizita in minunatul Oxford, unul dintre cele mai celebre orașe studențești din lume, care imbina de minune romantismul arhitecturii medievale cu forfota din centrul ințesat de puburi. Vom descoperi straduțele si parcurile unde multe dintre mințile stralucite ale istoriei și-au trait tinerețea și au nascocit lucrari ce au schimbat lumea. printre aceștia se numara poetul T.S. Eliot, comandant al trupelor britanice in Primul Razboi Mondial Thomas E. Laurence și fizicianul Stephen Hawking.

Spre seara ne intoarcem la hotelul din Londra.

Ziua 10. Londra – Bruges – Bruxelles

Dupa micul dejun plecam spre Bruges. Idilicul oraș a fost capitala a Culturii Europene in 2002 și este, intr-adevar un loc special pentru iubitorii de arta și cultura. Centrul istoric al orasului a fost inclus in patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. S-au pastrat nu doar modelul stradal medieval ci și rețeaua de canale și arhitectura gotica specifica nordului Europei și a Tarilor de Jos. Descoperim aici Biserica Notre Dame cu faimoasa statuie realizata de Michelangelo–“Madonna cu Pruncul” care a i-a fost donata, in 1514, de catre un negustor bogat, Piata Markt cu clopotnita, Piata Primariei.

Moment de ragaz:

Pregatiti aparatele foto si surprinde peisaje fabuloase de la bordul vasului de croaziera care strabate canalele orasului. Nu este de ocolit nici Muzeul Ciocolatei. Daca nu sunteti hotarati ce sortiment va place incercati mostrele care va sunt oferite spre degustare in multe din ciocolateriile aflate peste tot in oras, aveti de unde alege de la ciocolata alba la cea cu lapte, sau neagra, la praline, cu fructe trase in ciocolata pana la ciocolata cu busuioc, cu sare, cu piper sau curry. Delicios!

Ne indreptam spre Bruxelles, capitala administrativa a Uniunii Europene. Cazare la hotel in Bruxelles.

Ziua 11. Bruxelles – Koln – Koblenz

Descoperim farmecul inegalabil al capitalei belgiene inca de dimineața. Fațadele art-nouveau se invecineaza cu cladiri de beton din anii 1960 și palatele regale din secolul al XIX-lea contrasteaza interesant cu sticla care domina construcțiile noi. Ne plimbam prin Grand Place, inclusa de UNESCO in lista patrimoniului mondial si, una dintre cele mai frumoase piețe ale Europei, inconjurata de cladiri vechi de sute de ani, și mergem la cumparaturi in faimoasele galerii St. Houbert. Vedem Catedrala St. Michel, o perla arhitectonica gotica, Piața Spaniei și nu plecam fara sa ii facem o vizita simbolului orașului –Manneken Pis, o statuie amuzanta din bronz, care a devenit faimoasa in intreaga lume. Atomium este un alt simbol al orașului și este inclus in lista de obiective turistice din Bruxelles. Construcția ce are forma unui atom iși are locul intre arta sculpturii și cea a arhitecturii, dand impresia de edificiu futurist, bizar. Atomul de fier de 103 metri inalțime a fost construit pentru Expoziția Internaționala din 1958. Sferele sunt interconectate prin tuburile in care se afla scari și lifturi iar inauntrul lor se afla un muzeu.

Parasim Belgia si ne indreptam spre Germania. Ajungem in Koln, cea mai veche dintre localitațile mari ale Germaniei. Orașul are surprize pentru toata lumea, de la pasionații de sport la cei care apreciaza ciocolata. Admiram maretia impresionanta a Catedralei, cu ale sale creneluri sculptate minuțios, care face parte din patrimoniul universal. Superlativele sunt darnice cu acest lacas: este cea mai mare biserica din Germania, este considerata a fi și cea mai mare din Europa de Nord, și una dintre cele mai mari din lume dar si cea mai vizitata cladire din intreaga Germanie.

Moment de ragaz:

Koln se mandreste cu peste 30 de muzee de anvergura, printre care se numara un “delicios” Muzeu al Ciocolatei, dar si Muzeul Parfumurilor, fondat de Johann Maria Farina, cel care a inventat apa de colonie. Totusi, cel mai interesant este Muzeul Ludwig, aflat intr-o cladire modernista, chiar in spatele Domului. Galeria a fost numita dupa faimosul ciocolatier Peter Ludwig, care a donat institutiei 350 de opere de arta moderna.

In cursul serii sosire si cazare in zona Koblenz.

Ziua 12. Valea Rinului – Frankfurt – Praga

Traseul pana la Frankfurt urmeaza minunata Vale a Rinului cu legendara Stanca Lorelei, situata pe malul estic al fluviului avand inalțime de 132 m. Lorelei este cantata in balade, ea fiind o zana, care ademenea cu cantecul ei pe navigatori. Pe langa glasul ademenitor și frumusețea ei, zana mai avea un par lung blond stralucitor pe care-l pieptana cu un pieptene de aur, aceste lucruri vrajeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Ajungem in Frankfurt, un oraș modern, dar care a reușit sa integreze perfect elementele arhitecturale moștenite de- a lungul secolelor in peisajul urban modern și futurist. Un simbol al orașului sunt zgarie-norii care brazdeaza cerul și dau locului un aer fermecator. Vizitam Catedrala Sf. Bartolomeu, cu turnul sau gotic de 95m, și Piața Romerberg, cea mai frumoasa din oraș, ne dezvaluie o frantura din aspectul cetații din Evul Mediu, datorita caselor colorate cu poduri din lemn. In Frankfurt se afla și casa unde a locuit renumitul poet german Goethe pana in 1795, transformata in prezent in muzeu. Lasam in urma orașul lui Goethe și mergem in Praga, unde ne așteapta confortul relaxant de la hotel.

Ziua 13. Praga – Budapesta

Orașul turlelor, Praga egaleaza Parisul in frumusețe și eleganța, iar berea sa este considerata de catre milioane de oameni ca fiind cea mai buna din lume. Mergem la Catedrala Sf. Vitus, un simbol al orașului a carei construcție a durat 600 de ani, apoine continuam in Castelul Praga, care pare desprins din carțile cu povești. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, avand 570 de metri lungime, aproximativ 128 lațime și o suprafața totala mai mare decat șapte terenuri de fotbal. Ne plimbam pe langa numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic locdin Capitala ceha, punct de intalnire pentru indragostiți șipromenada favorita a localnicilor. Facem un popas in Piața Orașului Vechi pentru a admira cladirea Primariei si faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic al primariei. Monumentul exercita o puternica atracție asupra turiștilor, acest lucru datorandu-se faptului ca de fiecare data

cand sunt anunțate orele are loc un adevarat spectacol animat care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla in apropiere, aceștia neincetand niciun moment sa filmeze sau sa fotografieze spectacolul oferit zilnic de batranul orologiu.

Ne indreptam spre destinatia finala a programului nostru – Budapesta. Cazare la hotelin Budapesta.

Experiența: ritm și gusturi tradiționale

Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum suna pentru tine “Seara de Crama“? (optional).

Te invitam la Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seara impreuna. Crama ofera vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorba și de depanat amintirile proaspete din vacanța. Inainte de a incheia, trebuie musai amintit desertul care se gasește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respecta: somlуi galuska, adica un pandispan pufos, glazurat cu crema de ciocolata si frisca batuta. In timp ce ne delectam cu cina festiva, ne hranim și inimile cu programul folcloric de dans și muzica tradiționala. Destula vorba! Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam numere de telefon și sa celebram prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie și nu-i exclus sa mai fim și altadata!

Ne intoarcem la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.

Ziua 14. Budapesta – Bucuresti

Dupa micul dejun vom pleca spre tara, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am vazut, nerabdatori sa pornim iar la drum.

Final Circuit Benelux 14 zile Autocar

Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2019:

  • Budapesta – Hotel Polus 3*
  • Zona Salzburg – Hotel Hubertushof 3*
  • Zona Mannheim – Hotel Excelsior Ludwigshafen 3*
  • Zona Haga – Guldenberg Hotel 3*
  • Londra – Ibis London Barking 3*
  • Bruxelles – Hotel Ibis Brussels Airport 3*
  • Koblenz – Hotel Weiland 3*
  • Praga – Hotel Krystal 3*

*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

Punctele de Imbarcare gratuita/(autocar sau microbus): * se rezerva la inscriere

BUCURESTI Autogara Centrala – București 06.30
PITESTI Petrom iesire Pitesti Est 07.30
RM.VALCEA Petrom iesire Pasarela Nord 09.00
SIBIU Petrom Obor Calea Surii Mari 12.00
SEBES Rompetrol iesire Lancram 12.30
DEVA McDonald’s GARA 14.30
TIMISOARA Benzinaria Gazprom Dumbravita 16.30
ARAD Benzinaria OMV Calea Timisorii 17.30

Punctele de Imbarcare CONTRA COST/ (autocar sau microbus):

PLOIESTI 5 EUR / sens/ pers. Petrom METRO 07.30

CAMPINA 6 EUR / sens/ pers. Casa Bucur-Popas Km 92 08.00

SINAIA 8 EUR / sens/ pers. GARA C.F.R SINAIA 08.30

BRASOV 10 EUR / sens/ pers. McDonald’s Cal. Bucuresti 09.30

CLUJ 10 EUR / sens/ pers. Parcare Sigma Zorilor 10.00

*CONSTANTA 12 EUR / sens/ pers. Gara Centrala 00.45

*MEDGIDIA 12 EUR / sens/ pers. Restaurant Balada 01:15

*CERNAVODA 12 EUR / sens/ pers. Gara CFR Cernavoda 01:30

*FETESTI 10 EUR / sens/ pers. Peco (intrare oras) 01:45

*BUZAU 10 EUR / sens/ pers. McDonald`s 03.00

*BRAILA 12EUR / sens/ pers. Billa – Calea Buzaului 01.30

*GALATI 12 EUR / sens/ pers. McDonald’s 01.00

*FOCSANI 10 EUR / sens/ pers. Benzinaria LUKOIL, centru 02.00

*RAMNICU SARAT 12 EUR / sens/ pers. la Turist 02.30

* IASI 17 EUR / sens/ pers. Lidl (vis-a-vis Iulius Mall) 22.30

*PIATRA NEAMT 17 EUR / sens/ pers. McDonalds – 1 Mai 00.00

*ROMAN 17 EUR / sens/ pers. Hotel Roman 00.30

*BACAU 15 EUR / sens/ pers. Parcare stadion 01.30

* ADJUD 15 EUR / sens/ pers. Parcare restaurant Atlantic 02.00

* BARLAD 17 EUR / sens/ pers. Gelaprod 01.00

* VASLUI 17 EUR / sens/ pers. LIDL 00.00

Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 – 3 zile inainte de plecare) si sunt LIMITATE in functie de capacitatea maxima a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).

Pentru mai putin de 4 pers. /sens, turistii pot accepta suportarea diferentei de pret sau li se restituie sumele achitate pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea in circuit, nu implica si efectuarea transferului pentru retur, daca nu este intrunit numarul minim de 4 pers. /sens.

Pentru calatorie sunt necesarecartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Circuit Benelux 14 zile Autocar – Grup minim 35 pers.

Trebuie sa vezi :

Castelul Windsor

Castelul Windsor este cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume, locul unde Regina Elisabeta a II-a iși petrece frecvent weekendurile. Vizitatorii pot admira aici o parte din apartamentele regale, decorate cu obiecte de arta de o valoare inestimabila, Capela Saint George, o bijuterie arhitectonica din secolul XVI, unde se afla și mormintele a 10 monarhi britanici, și celebra casa de papuși a Reginei Maria, o creație unica in lume, admirata pentru detaliile sale de o finețe incredibila, printre care ascunde și o copie a coroanei regale, de doar un centimetru, cu diamante și pietre prețioase veritabile

Londra trebuie vazuta seara de la inalțime și admirata ca o nestemata sclipitoare in toata mareția ei, așa ca trebuie sa completam turul Londrei urcand la 135 m inalțime pe faimoasa roata London Eye, al doilea cel mai inalt roller coaster din lume, care se numara printre cele mai importante atracții ale Londrei și servește ca simbol al ei. Aventureaza-te spre cer și privește peisajul panoramic al unei Londre așa cum nu ai mai vazut-o pana acum.

Bruges

Supranumit si „Veneția Nordului”, orasul Bruges a fost capitala a Culturii Europene in 2002 și este, intr-adevar un loc special pentru iubitorii de arta și cultura. Centrul istoric al orasului a fost inclus in patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. S-au pastrat nu doar modelul stradal medieval ci și rețeaua de canale și arhitectura gotica specifica nordului Europei și a Tarilor de Jos. Descoperim aici Biserica Notre Dame cu faimoasa statuie realizata de Michelangelo–“Madonna cu Pruncul” care a i-a fost donata, in 1514, de catre un negustor bogat.

Excursii optionale: * se achita la fata locului
Croziera la Amsterdam –15 EUR/pers.
Oxford,Windsor, Stratford – 40 EUR/pers
Croaziera pe Tamisa – 15 EUR/pers.
Excursie la Greenwhich – 20 EUR /pers
Crama Borkatakomba 30 EUR/pers.

CONDITII OFERTA

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare OBSERVATII:– Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
– Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
– Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
– Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.