Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

PerioadaLoc in camera dublaSupliment Camera SingleReducere copil 6-12 ani, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți
26.05.2020; 15.06.2020; 26.07.2020; 10.08.2020; 06.09.2020664 euro235 euro25 euro

ITINERARIU

Fascinația Alpilor, Viena, Salzburg , Innsbruck , Verona , Lago di Garda , Sirmione, Bergamo , Varese , Lago di Como, St. Moritz , Schaffhausen , Zurich , Lucerna , Liechtenstein , Interlaken , Berna, Lausanne , Geneva , Montreux , Chillon , Chamonix , Zermatt , Materhorn , Milano , Padova , Venetia , Ljubljana

SERVICII INCLUSE

– Transport cu autocar / minibus clasificat, exceptie ziua 8 cu transport public;
– 12 nopți de cazare la hotel de 2-4*
– 12 mic dejun;
– Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
– Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

SERVICII NEINCLUSE

– Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
– Excursiile opționale pentru grup minim 30 de persoane;
– Telecabin in Chamonix si Matterhorn, trenuletul in Tasch
– Asigurare medicala + storno;

PROGRAM

Circuit Alpi 13 zile Autocar

Ziua 1. București – Budapesta

Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania – Autogara Centrala – București, la ora 6.30 dimineața. Verifica lista cu orasele prin care tranzitam tara. Ajungem in cursul serii la Budapesta. (Cazare in Budapesta).

Ziua 2. Budapesta – Viena – Salzburg

Plecam spre Viena, un important centru cultural al Europei, ce deține adevarate comori arhitectonice, moștenite de la Imperiul Habsburgic, a carui reședința a fost aici vreme de șase secole. Complexul Palatului Hofburg adapostește capela imperiala Burgkapel și celebra Școala Spaniola de Echitație, unde armasarii Lipizzaner executa figuri elegante, ca de balet. Pe langa acestea, este de datoria oricarui calator sa faca turul muzeelor vieneze. Metropola austriaca este o destinație fascinanta care poate rivaliza cu Parisul, Londra, Praga sau Roma, fiind vizitata anual de milioane de calatori. Iar calatorii cu experieța știu ca in preajma atracțiilor, palatelor și monumnetelor din Viena se aliniaza restaurante sofisticate și cafenelele a caror finețe o intalnim rar in alte locuri.

Moment de ragaz (timp liber):

Viena este faimoasa pentru restaurantele și cafenelele a caror finețe o intalnim rar in alte locuri. Prima cafenea s-a deschis aici inca din 1685, la inceput ca loc de degustare a faimoasei bauturi turcesti, care se comanda dupa culoare. Chelnerul prezenta o tablie vopsita in 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzand unui anume tip de cafea.

Nu ezitati sa treceti pragul renumitei cafenele Schwarzenberg situata peKarntner Ring si sa incercati specialitati precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu putin lapte; “Maria Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de portocale sau “Wiener Eiskaffe”- inghetata de vanilie cu cafea Mocca si multa frisca.

Parcurgem un scurt tur panoramic din autocar admirand pe rand: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea.

Pleacam cu amintiri frumoase din Viena si ne indreptam spre Salzburg. Incheiem ziua cu o sesiune de explorare in Salzburg, orașul lui Mozart. Orașul acesta este ca o scena de film – nu degeaba au filmat aici „Sunetul Muzicii” – datorita cladirilor impecabile in stil baroc, straduțelor liniștite, parcurilor atent ingrijite, munților suberbi din fundal, castelului de pe deal, mirosul imbietor al mancarii și lista ar putea continua la nesfarșit. Vizitam aici Gradinile Mirabel, Domul, Orașul Vechi și Casa lui Mozart. Ne urcam in autocarul nostru si ne indreptam spre hotelul din zona Salzburg.

Ziua 3. Salzburg – Innsbruck – Verona

Ne continuam aventura austriaca si ne indreptam spre Innsbruck. Parcurgem un scurt tur pietonal in centrul istoric admirand Palatul Hofburg, Goldenes DachlArcul de Triumf si Partia de Sarituri cu schiurile Bergisel. Atracția principala a orasului este insa Schloss Ambras, o fortareața transformata in palat renascentist de catre Arhiducele Ferdinand II.

Ne despartim de Austria si ne indreptam catre Italia. Vom face o vizita in orasul celui mai celebru cuplu de indragostiti. Ne așteapta poezia Veronei. Povestea Julietei și a lui Romeo și-a pus amprenta asupra acestui oraș pentru totdeauna. Așa ca pornim cu sufletul deschis spre iubire in acest oraș adorat de turiști pentru tumultul sau arhitectonic, culinar și pentru posibilitatea de a vedea arta la tot pasul. Vedem, desigur, balconul Julietei, unde Romeo iși declara iubirea cu cel mai trist final din lume. Aproape uitam ca legenda celor doi indragostiți a luat naștere din condeiul lui William Shakespeare și ne lasam purtați de poveste. In curtea casei cu balconul, se afla o statuie de bronz a Julietei. Se spune ca daca o atingi, vei avea noroc in dragoste. Nu strica sa ne asiguram!

Ieșim din atmosfera romantica și ne avantam spre Arena – Amfiteatrul din Verona, al treilea ca marime din Imperiul Roman dupa Capus de langa Napoli, si Colosseum din Roma. Grandoarea sa este azi pusa in slujba artelor (opera, teatru, balet). In trecut, insa, amfiteatrul a fost scena sangeroasa a luptelor intre gladiatori. Plecand de la Arena mergem pe strada pietonala Via Mazzini, una dintre primele din oras care au magazine. Aceasta ne conduce la Piazza delle Erbe, locul unde a fost forumul roman si centrul istoric al orasului. Ne indreptam spre Piazza dei Signori, pe vremuri principala piata publica a Veronei. Aici se inalta Palazzo del ComuneTorre dei Lamberti si Palazzo di Sacligeri sau Prefettura, construit ca palat al familiei Scaligeri, apoi insusit de guvernatorul venetian al orasului.

Ne indreptam catre hotelul nostru din zona Verona pentru cazare. Ne odihnim si ne pregatim de o noua aventura pentru urmatoarea zi.

Ziua 4. Verona – Lago di Garda – Sirmione – Bergamo – Varese

Remarcam cu amuzament cat de apropiate sunt limba italiana și cea romana. Chiar daca nu ai facut o ora de italiana la școala, imposibil sa nu intuiești, cel puțin, sensul unor fraze in italiana. Cu acest sentiment familiar in suflet ne indreptam spre Sirmione. In Italia se intampla destul de des sa te oprești din drum și sa simți cu adevarat ca ți s-a oprit respirația. Orașele, monumentele, bisericile, ruinele toate au cumva acest efect asupra calatorilor, insa la sosirea in orașelul Sirmione, ramai pur și simplu stana de piatra. Situat pe o limba de pamant ce pare sa strapunga Lacul Garda, Sirmione arata ca un colț de rai. Priveliștea este absolut incantatore: cladirile vechi, straduțele liniștite, Biserica Santa Maria Maggiore (sec XV), Biserica San Petro (sec. VIII), piazettele, magazinele cu aer desuet, totul participa la un tablou ce te farmeca. Nu intamplator marea voce feminina a operei italiene, Maria Calass a ales o vreme sa locuiasca in Sirmione. Casa ei se poate vizita, se afla in Piazza Carducci. Dar atracția principala din Sirmione este Castelul Scaligera din sec. XIII, o fortareața superba cu ziduri inalte și turnuri ce amintesc de piesele de sah, ridicata chiar la malul lacului. De pe zidurile sale ai o panorama superba asupra lacului și crestelor Dolomiților din departare. Pe straduțele inguste din centrul istoric ne putem opri sa savuram o ceașca de espresso, iar apoi sa vizitam Grota lui Cattulo, unde se presupune ca ar fi locuit poetul Gaio Valerio Catullo in antichitate.

Moment de ragaz (timp liber):

Meritam un scurt popas pentru cel mai cunoscut deliciu local, Gelato Garda Lake. Dupa cum ai ghicit deja, ne vom racori cu o inghețata delicioasa, o combinație de arome dulci și acrișoare… asta pentru ca ingredientele de baza sunt lamaia și strugurii. Nu va lasați tentați de celelalte variante de arome pentru ca in Sirmione aceasta este “inghețata casei”.

Vom mai face o oprire la Bergamo, unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale Italiei. Aflat la mai puțin de 50 de kilometri de Milano, Bergamo are dubla identitate: partea de sus a orașului, Citta Alta, este un labirint de straduțemedievale, cu bijuteriiarhitectonice renascentiste și baroce, aparate de ziduri venețiene, in timp ce partea de jos a orașului, Citta Bassa, este un oraș modern și plin de viața.

Ne indreptam spre Varese. Cazare in zona Varese.

Ziua 5. Varese– Lago di Como – St. Moritz

In cea de-a cincea zi a calatoriei noastre facem cunoștința cu alte destinații: Lacul Como și St. Moritz. Lacul Como a fost, timp de secole, preferatul nobililor, muzicienilor, pictorilor și scriitorilor. De altfel, dragostea pentru Lacul Como este mereu de actualitate: in prezent poți zari vilele luxoase ale unor celebritați cum ar fi Madonna sau George Clooney, care nu se sfiesc sa iși declare afecțiunea pentru acest colț de paradis. Continuam ziua in St. Moritz, un paradis alpin adorat de-a lungul timpului de catre nobili, artiști și celebritați, din 1864 și pana astazi. Orașul e așezat intre lac și munte și ofera un tablou deosebit de elegant, prin casele, hotelurile și buticurile luxoase și prin numeroasele sale partii de ski. Seara ne vom caza in zona Dornbrin.

Ziua 6. Cascada Rinului – Zurich – Lucerna – Lichtenstein

Elveția,ne asteapta! Urmam malul lacului Konstanz si ajungem in orașul Sankt Gallen, capitala a cantoanelor de est. Este un loc incarcat cu istorie și cultura locala, unde principala atracție este renumita Abația Benedectina, un sit protejat trecut in patrimoniul UNESCO, cu superba sa biblioteca in stil rococo. De aici, autocarul ne va duce spre granița cu Germania, unde vom admira Cascada Rinului, cea mai mare și printre cele mai frumoase cascade din Europa. Ne continuam traseul nostru si ajungem in Zurich, cel mai mare oraș al Elveției și unul dintre cele mai vii din Europa. Avand o scena culturala foarte activa, Zurich este una dintre destinațiile europene preferate de tineri și de cei care cauta distracție, dar și un centru recunoscut de arta contemporana. Putem vizita Kunsthaus, printre cele mai mari galerii de arta din Europa, biserica Fraumunster (cu vitraliile remarcabile ale lui Marc Chagall), Grossmunster (catedrala protestanta, fondata de Carol cel Mare), sau Muzeul Ceasurilor Beyer.

Moment de ragaz (timp liber)::

Muzeul Ceasurilor Beyer nu este chiar unul obișnuit, caci elvețienii impun pretenții mari cand e vorba despre ceasuri. Gasim aici una dintre cele mai mari colecții de ceasuri din lume, atat contemporane, cat și foarte vechi, cu exponate din 1400 i.Hr. și pana astazi, de la ceasuri cu pendul, pana la ceasuri automate de mana, de la modele clasice, pana la prototipuri.

Urmatoarea oprire este Lucerna, un oraș situat pe malul Lacului celor 4 Cantoane. Cu un centru vechi medieval bine conservat, cu alei de piatra inundate de sunetul muzicii, cu casuțe colorate, poduri de piatra și promenade pe malul raului, orașul este de un romantism fantastic, accentuandu-se odata cu lasarea serii. Vizitam orasul pornind la pas si admirand Kapellplatz, Primaria, St Peterskapeele, Kapellbrucke, Wasserturm.

Ultimul punct al vizitei noastre este Liechtenstein, printre cele mai mici state din Europa, dar și printre cele mai bogate. Capitala Vaduz troneaza in munți cu al sau castel singuratic, care deși nu poate fi vizitat merita vazut macar din exterior.

Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel din zona Dornbirn.

Ziua 7. Interlaken – Berna –Lausanne

Ne continuam aventura noastra elvetiana si ajungem in Interlaken, orașul dintre lacuri, dupa cum numele sau o spune. Situat intre lacurile Thun și Brienz, dar și intre munți, mai exact varfurile Eiger, Monch și Jungfrau, orașul reprezinta poarta spre fabuloasa regiune Jungfrau, cea mai ravnita destinație elvețiana pentru cautatorii de aventuri in aer liber și sporturi extreme. Ne indreptam apoi spre Berna, capitala Elveției, orașul strabatut de raul Aare, a carui apa are culoarea azurului. Gasim aici aceeași frumoasa arhitectura medievala cu care Elveția ne-a obișnuit, alaturi de muzee și galerii de arta, dar și de case memoriale unde au trait locuitori faimoși, unul dintre ei fiind Einstein. Incepem turul de oras si admiram Primaria, Marktgasse si Kramgasse, Catedrala Sf Vicentiu.

Ne continuam traseul si ajungem in Lausanne, considerat varianta mai distractiva a Genevei intrucat ofera același tablou de basm, contrastand insa prin energia și vitalitatea specifica unui veritabil centru universitar. Aici gasim și sediul Comitetului Olimpic Internațional și Muzeul Olimpic. Seara ne vom caza in zona Bellegarde

Ziua 8. Geneva – Montreux – Chillon – Chamonix

Astazi ajungem la Geneva, al doilea oraș ca marime al Elveției. Este orașul cu cele mai multe sedii de instituții internaționale, intre care amintim Organizația Mondiala a Comerțului, Organizația Mondiala a Sanatații, Comitetul Internațional al Crucii Roșii, dar și faimosul centru de cercetare CERN și acceleratorul sau de particule. Conservatorul din Geneva deține poate cea mai frumoasa gradina, nu alta decat Gradina Botanica a orașului, care, pe langa cele 12.000 de specii de plante, include și un parc al animalelor. Incepem turul nostru in Geneva admirand: Catedrala St Pierre, Place Neuve, Maison Tavel, Primaria, sediul ONU.

Deplasare spre Montreux, un orașel șic din munți unde numeroși artiști s-au oprit de-a lungul timpului pentru a-și improspata inspirația. Castelul Chillon de pe malul Lacului Geneva, promite și el sa ofere inspirație oricui ii trece pragul.

Pentru cei energici și fara rau de inalțimi am pregatit o excursie opționala in Chamonix, taramul stancilor vesnic inzapezite. Daca vremea permite se urca din Chamonix la cea mai inalta statie de telecabina din lume, Aguille du Midi 3777 m. Seara ne intoarecem la Bellegarde pentru cazare la acelasi hotel din zona Bellegarde.

Ziua 9. Zermat – Materhorn – Varese

Dupa micul dejun pornima la drum spre Tasch si parcurgem zone montane de o frumusete rara. De aici urcam cu trenuletul cu cremaliera in statiunea Zermatt, una dintre cele mai faimoase stațiuni montane ale Elveției unde vehiculele motorizate nu au acces. Optional ascensiue la cota 3883m. Privelistea magnifica a celor 38 de piscuri de peste 4000 m, va fi “recompensa” pentru temerarii care s-au aventurat sa “pluteasca” cu telecabina deasupra crevaselor ghetarului Materhon.

In cursul serii sosire in Italia. Cazare la hotel in zona Varese.

Ziua 10. Milano

Lasam totul in urma și pornim spre Milano, orașul unde shopping-ul este la putere. Autocarul ne lasa in apropierea zidurilor Castelulul Sforza, o fortareata din caramida rosie cu turnuri inalte si ziduri de aparare. Astazi aici isi au sediul patru muzee: galeria de arta si muzeul de arte frumoase considerate principalele atractii, celelalte doua muzee fiind mai modeste, cuprinzand instrumente muzicale si exponate arheologice. Ne indreptam la pas spre Piazza del Duomo, unde admiram Domul din Milano. A fost și ramane una dintre cele mai spectaculoase catedrale gotice din Europa. O adevarata parada a modei și a frumuseții mediteraneene ni se dezvaluie. Italienii sunt frumoși, indiferent de varsta. Ii admiram cum circula pe scutere, pe biciclete in timp ce ne rasfațam cu un pic de shopping in Galeriile Vittorio Emanuele. Ne continuam traseul nostru pietonal pana la Piazza della Scala, de unde avem ocazia sa admiram frumoasa cladire a Operei. Inaugurata in 1778, cladirea si-a luat numele de la biserica aflata pe acel loc, desi mare parte din aspectul actual dateaza din 1946, cand a fost redeschisa, dupa ce suferise distrugeri mari in timpul razboiului.

Moment de ragaz (timp liber):

Arunca o privire in lojele teatrului si admira interiorul somptuos si candelabrele uriase. Ar trebui sa vizitezi Museo Teatrale alla Scalla, care este un colt al teatrului, ce contine amintiri din lumea operei, costume, portrete si jobenul lui Verdi.

Dupa ce ne-am incarcat cu multe amintiri frumoase din capitala Lombardiei pornim spre Padova. Cazare in zona Padova.

Ziua 11. Padova – Venetia – Ljubljana

Dupa micul dejun plecam cu trenul din Padova spre Veneția, care a fost declarata, in 1979, patrimoniu al umanitații de catre UNESCO. Straduțele și canalele sunt animate de veselia tipica a italienilor, iar noi ne indreptam spre Piața San Marco imbarcandu-ne intr-o croaziera la bordul unui vaporetto care ne poarta lin pana in centrul orasului. Deși poate nu ai mai fost aici, suntem siguri ca ai o senzație puternica de deja-vu. Imaginile cu Piața San Marco, “cel mai frumos salon din Europa” dupa spusele lui Napoleon, sunt emblematice pentru Veneția, dar acum ai șansa sa vezi și sa simți energia incredibila a acestui loc… muzica, porumbei, arta.

La cativa pasi se afla Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor care a fost resedinta, timp de apoape o mie de ani, nu numai a dogilor care au condus Venetia, a politiei secrete si a Curtii de Justitie, dar si a inchisorilor municipale si a multor institutii administrative. Aflandu-se pe lista celor mai frumoase cladiri gotice din lume palatul ne incanta cu arhitectura sa impresionanta care ne duce cu gandul la oamenii puternici care au condus, de aici, orașul. Privirile ne sunt atrase de Puntea Suspinelor care si-a primit numele sugestiv de la poetul englez Lord Byron, care a ilustrat perfect proximitatea dintre lux și suferința. Puntea unește Palatul de inchisoarea in care erau abandonați deținutii. Trecem pe intinerariul nostru uimitor și Basilica San Marco, care a adaposteste de aproape o mie de ani mormantul Sfantului Marcu si care a servit drept capela particulara a dogilor, sprijin spiritual si simbol fundamental al puterii, autoritatii si continuitatii statului venetian – cea ma longeviva republica din lume. Tot in Piata San Marco zarim silueta inalta si zvelta a Campanilei, cea mai inalta constructie din Venetia, cu cei 98.5 m, ofera cea mai incantatoare priveliste.

Moment de ragaz (timp liber):

Emblema Veneției, in memoria colectiva dragi prieteni, nu este Palatul Dogilor, ci gondolierul cu bluzon in dungi alb-roșii sau albastre și palaria neagra inconfundabila care cu ambitusul lui Pavarotii canta o serenada celor doi pasageri indragostiți din ambarcațiunea sa. Acum este ocazia sa tocmim un gondolier și sa navigam alene pe canalele orașului, locul perfect sa admiram arhitectura inconfundabila a cladirilor, palatelor, monumentelor si podurilor vechi de secole, sa simțim vibrația acestui oraș unic, romantic prin definiție.

Revenind la cele lumești, trecem de-a lungul Canale Grande. Este cel mai important canal al Veneției, cu o lungime de patru kilometri și admiram impreuna celebrul vaporetto “autobuzul din laguna “. Pe lista noastra se mai afla si Podul Rialto. Turistii familiarizati cu Venetia pot merge individual in croaziera pe insula Murano, vestita pentru sticlarii care fac aici adevarate minuni. Plecam dupa ce ne desfatam privirile cu obiectele de arta și bijuteriile cu sticla de Murano. Loc ideal pentru achiziționat primele suveniruri, desigur!

Ne intoarcem in Padova si ne continuam drumul nostru spre Ljubljana. Cazare la hotel in Ljubljana.

Ziua 12 Ljubljana– Budapesta

Dupa o noapte odihnitoare și un mic dejun sațios, pornim impreuna sa vedem cu ochii noștri cum se integreaza istoria intr-un prezent vibrant și viu. Caci te uimește verdeața orașului, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasa. Destinația noastra este Castelul Ljubljana, care se inalța pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta dateaza din secolul al XV-lea și aspectul sau impunator ii tradeaza rolul istoric de fortareața, cazarma și reședința regala. Verifica bateriile aparatului de fotografiat sau bazeaza-te pe camera telefonului, la alegere. Insa te asiguram ca vei dori sa faci fotografii care sa iți aminteasca de acest castel și de panorama pe care o creeaza spectaculoasa vecinatate a lacului Bled sau decorațiunile baroce ale Capelei Sf. Gheorghe, decorate cu blazonul guvernatorilor provinciei Kranjska. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase și cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa speciala reunșete, de fapt, un grup de trei poduri care leaga orașul modern de centrul medieval. Zona este animata de baruri și restaurante, iar turiștii reușesc aici sa faca fotografii demne de pus in rama!

Moment de ragaz (timp liber):

Pranzul il luam impreuna, dupa ce decidem ca dieta poate sa mai aștepte puțin.

Piața Centrala din Ljubljana este locul unde oamenii iși dau intalnire. Agitația vesela a pieței este presarata cu ocazii perfecte de shopping, caci aici gasești produse tradiționale, condimente, ierburi medicinale și, nu in ultimul rind, haine și accesorii.

Preparatele tradiționale sunt parte din mandria locului, caci in Ljubljana vei manca un strudel uimitor, vei gusta brinzeturi rafinate și iți vei stinge setea cu bere locala. Slovenii se lauda cu apicultura și au nenumarate soiuri de miere. Așa ca daca te gandești sa aduci un suvenir pentru cei dragi, acum este momentul sa te aprovizionezi cu miere parfumata. Ne continuam drumul nostrum spre Ungaria. In cursul serii sosire si cazare la Budapesta

Experiența: ritm și gusturi tradiționale

Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum suna pentru tine “Seara de Crama“? (optional).

Te invitam la Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seara impreuna. Crama ofera vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorba și de depanat amintirile proaspete din vacanța. Inainte de a incheia, trebuie musai amintit desertul care se gasește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respecta: somlуi galuska, adica un pandispan pufos, glazurat cu crema de ciocolata si frisca batuta. In timp ce ne delectam cu cina festiva, ne hranim și inimile cu programul folcloric de dans și muzica tradiționala. Destula vorba! Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam numere de telefon și sa celebram prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie și nu-i exclus sa mai fim și altadata!

Ne intoarcem la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.

Ziua 13. Budapesta – Bucuresti

Dupa micul dejun, lasam apoi in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat și plecam spre Romania. Parcurgem drumul cu amintiri de neprețuit in minte și gata pentru a gusta din istoria altui taram misterios și captivant.

Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 35 pers.

Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2019:

  • Budapesta – Hotel Millenium 3*
  • Zona Salzburg – Hotel Hubertushof 3*
  • Zona Verona – Hotel Cangrande 3*
  • Zona Varese – Hotel Concorde 4*
  • Zona Dornbirn – Hotel Stuben Am Arlberg 3*
  • Zona Bellegarde – Kyriad Bellegarde 3*
  • Zona Padova – Hotel Centrale 3*
  • Zona Ljubljana – Hotel Creina 3*

*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

Punctele de Imbarcare gratuita: (autocar sau microbus): * se rezerva doar la inscriere

BUCURESTI Autogara Centrala – București 06.30
PITESTI Petrom iesire Pitesti Est 07.30
RM.VALCEA Petrom iesire Pasarela Nord 09.00
SIBIU Petrom Obor Calea Surii Mari 12.00
SEBES Rompetrol iesire Lancram 12.30
DEVA McDonald’s GARA 14.30
TIMISOARA Benzinaria Gazprom Dumbravita 16.30
ARAD Benzinaria OMV Calea Timisorii 17.30

Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic.

Punctele de imbarcare/debarcare CONTRA COST: (autocar sau microbus): * se rezerva doar la inscriere

PLOIESTI 7 EUR / sens/ pers. Petrom METRO 07.30

CAMPINA 8 EUR / sens/ pers. Casa Bucur-Popas Km 92 08.00

SINAIA 10 EUR / sens/ pers. GARA C.F.R SINAIA 08.30

BRASOV 12 EUR / sens/ pers. McDonald’s Cal. Bucuresti 09.30

CLUJ 20 EUR / sens/ pers. Parcare Sigma Zorilor10.00

*CONSTANTA 15 EUR / sens/ pers. Gara Centrala 00.45

*MEDGIDIA 15 EUR / sens/ pers. Restaurant Balada 01:15

*CERNAVODA 15 EUR / sens/ pers. Gara CFR Cernavoda 01:30

*FETESTI 12 EUR / sens/ pers. Peco (intrare oras) 01:45

*BUZAU 12 EUR / sens/ pers. McDonald`s 03.00

*BRAILA 12 EUR / sens/ pers. Billa – Calea Buzaului 01.30

*GALATI 15 EUR / sens/ pers. McDonald’s 01.00

*FOCSANI 12 EUR / sens/ pers. Benzinaria LUKOIL, centru 02.00

*RAMNICU SARAT 15 EUR / sens/ pers. la Turist 02.30

* IASI 20 EUR / sens/ pers. Lidl (vis-a-vis Iulius Mall) 22.30

*PIATRA NEAMT 20 EUR / sens/ pers. McDonalds – 1 Mai 00.00

*ROMAN 20 EUR / sens/ pers. Hotel Roman 00.30

*BACAU 17 EUR / sens/ pers. Parcare stadion 01.30

* ADJUD 17 EUR / sens/ pers. Parcare restaurant Atlantic 02.00

* BARLAD 20 EUR / sens/ pers. Gelaprod 01.00

* VASLUI 20 EUR / sens/ pers. LIDL 00.00

Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 – 3 zile inainte de plecare) si sunt LIMITATE in functie de capacitatea maxima a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).

Pentru mai putin de 4 pers. /sens, turistii pot accepta suportarea diferentei de pret sau li se restituie sumele achitate pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea in circuit, nu implica si efectuarea transferului pentru retur, daca nu este intrunit numarul minim de 4 pers. /sens.

Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic.

Excursii optionale:
*se achita la fata locului
Excursie Chamonix – 25 EUR /pers.
Crama Borkatakomba -30 EUR/pers.

CONDITII OFERTA

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):– 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare OBSERVATII:– Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
– Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
– Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
– Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.